Senioři v Jižních Čechách
Všechny fotografie: Hana Práglová

Senioři v Jižních Čechách

29. 6. 2023

V neděli 11. června 2023 v 10 hodin bylo před naší radnici opět rušno. Téměř 50 seniorů se rozhodlo, že opět budou cestovat. Tentokrát naše cesta vedla do Jižních Ćech. Náš cíl byl hotel Fontána v Hrdonově na Lipně.

Cestou jsme se zastavili v Jindřichově Hradci, kde jsem si “sáhli“ na poledník. Nenápadný pruh z dlažebních kostek na první pohled není nic zvláštního, přesto je spoustu let jednou z největších jindřichohradeckých atrakcí. Podle legendy si při jeho překročení máte něco přát a přání se vám splní.

Další zajímavostí tohoto města je unikátní aqua show, která je druhá svého druhu v Evropě. Je spuštěna každý den vždy v celou hodinu. Kombinace světelných efektů, videoprojekce a obrazců za pomoci padající vody poskytuje nádhernou podívanou.

Během pobytu s polopenzí jsme denně dělali celodenní výlety. Prohlédli jsme si zajímavý zámek Dub v Dubu u Prachatic. Ten vlastní a opravují současní majitelé, baronka Jana-Marie di Battaglia s manželem Jaroslavem di Battaglia. Paní baronka, která se se všemi osobně přivítala, nás rovněž zámkem provázela.

Rovněž  jsme navštívili zámek Kratochvíle, zámek Hluboká, jadernou elektrárnu Temelín, klášter ve Vyšším Brodě, kostel v Kájově, byli jsme i na Stezce korunami stromů Lipno. Toto je celorepublikový unikát a první stezka svého druhu v České republice a je unikátním doplněním Lipna.

Pochopitelně jsme se projeli i lodí po Lipně. Večer před odjezdem jsme si mohli zazpívat i zatančit při živé hudbě. Cestou domů jsme se zastavili v krásné Třeboni, městu rybníků.

Každá zastávka, každý zájezd měl něco zajímavého do sebe. Domů jsme se vrátili velmi unavení, ale nesmírně spokojeni.

Všem, kteří rádi cestují a poznávají něco nového, můžeme tento pobyt jenom doporučit.

 

aktivní senioři cestování Jižní Čechy města a obce
Hodnocení:
(5 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.