Tipy na podcast: Jak vzniká tradiční medovník a jak šetrně zrekonstruovat zámek či klášter? To se dozvíte v podcastu „Za ušima“!
FOTO: Středočeský kraj

Tipy na podcast: Jak vzniká tradiční medovník a jak šetrně zrekonstruovat zámek či klášter? To se dozvíte v podcastu „Za ušima“!

27. 6. 2023

Česká republika je plná inspirativních a úspěšných podnikatelů, podnikatelek, vědců a vědkyň a expertů a expertek napříč mnoha obory. A právě o šikovných Češích a Češkách ze Středočeského kraje si můžete poslechnout v podcastu ZA UŠIMA, který vydává Středočeské inovační centrum. Moderátor podcastu Martin Karlík si do svých rozhovorů zve osobnosti, které svými inovativními nápady přispěly k rozvoji Středočeského kraje. 

Prvním z nich je restaurátor Libor Ptáček, zakladatel kutnohorské firmy Rekonstrukce památek, který v rozhovoru přiblížil složitost oprav historických budov, které podléhají požadavkům památkářů a současně, které jsou ohroženy ambiciózními návrhy developerů.  Díky své práci se Libor Ptáček dostal k rekonstrukci památek na seznamu UNESCO v historickém centru Kutné Hory, mezi nimi i Vlašského dvora.  Díky zakázky rekonstrukce kláštera v Želivě se postupně firma vyprofilovala na specializaci restaurátorství oken a dveří.

Málokdo tuší, že projekty světového významu vznikají ve středočeské Řitce, kde firma Varistar za použití dat ze satelitů a umělé inteligence, přináší nové technologické inovace. Spoluzakladatel společnosti Jan Semrád v rozhovoru přiblížil, jak datové analýzy přispívají například ke zvýšení efektivity pěstování plodin v zemědělství.

A to nejsladší na závěr! Trojici rozhovorů uzavírá podcast věnovaný lahodnému Medovníku originál, který již 26 let vyrábí firma Vizard. Výkonný ředitel firmy Jiří Černý moderátorovi Martinu Karlíkovi prozradil, jak probíhá výroba medového dezertu. Ta totiž prošla v posledních letech modernizací, navíc firma rozšířila svou nabídku a nabízí i medovník s příchutí karamelu, makový nebo s piakaovým krémem. 

Tím však zajímavé rozhovory nekončí, „ZA UŠIMA“ vychází každých šest týdnů, a tak se brzy můžete těšit na další díly.  Ty výše zmíněné najdete zde nebo na streamovací službě Spotify.

Středočeský kraj
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.