Obrázky z cest – Srbsko a okolí
Všechny fotografie: Blanka Lazarová

Obrázky z cest – Srbsko a okolí

26. 5. 2023

Jak šel čas na setkání „íčkařů“ v Srbsku.

                                   ***

10.5.2023   středa

Po ubytování v hotelu Elma krásná vycházka kolem Berounky. Společenský večer s rautem, obohacený zábavným kvízem.

11.5.2023   čtvrtek

Pěší výlet Stezkou sv. Ludmily k poutnímu místu Tetín. Navštívili jsme jeden ze tří kostelů a to Kostel sv. Ludmily  s poutavou přednáškou o historii tohoto místa. Nedaleko stojí ještě Kostel sv. Jana Nepomuckého a Kostel sv. Kateřiny. A nemohli jsme si nechat ujít úchvatné Tetínské vyhlídky.

Po obědě v místní hospůdce jsme měli dvě možnosti : Beroun nebo Koněpruské jeskyně. Vytvořilo se  několik skupinek. Naše se rozhodla navštívit Beroun, kam nás odvezl Honza autem. Zpět do Srbska jsme jeli vlakem a večer byl opět v přátelském duchu na terase hotelu.

12.5.2023   pátek

Obec Svatý Jan pod Skalou. Návštěva Kostela Narození svatého Jana Křtitele s Jeskyní sv. Ivana a benediktinský klášter. Přednáška bývalého starosty, který se ujal i role průvodce po těchto historických místech. Vedle kostela vyvěrá léčivý Pramen sv. Ivana. Navštívili jsme i malý hřbitov s Kaplí sv. Maxmiliána a obecní muzeum. Nad obcí, na vysoké skále, se tyčí kříž Svatého Jana pod Skalou. Musela to být krásná vyhlídka. Nahoru šlo jen pár odvážných.

Po obědě v jídelně Vyšší odborné školy pedagogické jsme se vydali na zpáteční cestu do Srbska kolem nám již známé Berounky.

Večer se nesl opět v duchu vzájemného poznávání a klábosení v příjemném prostředí hotelové terasy.

13.5.2023   sobota

Individuálně jsme se rozjeli do všech koutů naší vlasti. Bylo nás kolem čtyřicítky a byli mezi námi i nováčci nebo návštěvníci jen na jeden večer. Přálo nám počasí a organizace našeho „ šéfa“ Honzy  šlapala jako švýcarské hodinky. Za jeho obětavou práci mu patří velký dík. A už se můžeme těšit na další setkání.

Hodnocení:
(5 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...