Výlet do Jeseníků
Všechny fotografie: Miroslava Paloncyová

Výlet do Jeseníků

23. 5. 2023

Teprve až v Karlově Studánce jsme se rozhodli, že půjdeme po žluté Naučnou stezkou Bílé Opavy. Dva dny pěkného počasí dávalo naději, že to nebude klouzat, tak jsme počasí vzali jako výzvu.

Na žluté turistické značce nás čekalo spoustu krásné a divoké přírody, lávek, můstků, dřevěných schodů a různě náročných přechodů, které jsme zvládali, coby osoby malého vzrůstu, i po čtyřech. Po celou dobu nás provázela Bílá Opava se svými peřejemi a vodopády.

Na rozcestí Pod Ovčárnou jsme si oddechli, že nejhorší máme za sebou, a po krátké svačince jsme se vydali k chatě Barborka, kde jsme si na chvíli odpočinuli. Poté jsme pokračovali k restauraci Kurzovní, kde jsme si dali polévku, a vrátili se na rozcestí Barborka, odkud jsme se tentokrát po modré vydali zpátky do Karlovy Studánky.

Šťastni, co jsme dnes zvládli, jsme usoudili, že si zasloužíme odměnu, a tak jsme našli venkovní zahrádku restaurace Letní lázně, kde jsme si dali samé dobroty. Spokojeni s vydařeným dnem jsme se vrátili k parkovišti Hubertus a odtud busem domů.

cestování Do stovky 2023 Jeseníky
Hodnocení:
(5.2 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.