Putování okolo Berounky
Všechny fotografie: Marie Měchurová

Putování okolo Berounky

15. 5. 2023

Rok se s rokem sešel, a my íčkaři jsme se opět sešli, tentokrát v hotelu Elma v Srbsku, v kouzelné krajině Českého krasu nedaleko Berouna. První středeční večer byl v režii redakce, a byl ve znamení seznamování, soutěžení a taky dobrého jídla a nápojů. To proto aby bylo dostatek energie na bohatý program, který nám připravil náš velitel Honza Raška. 

Ve čtvrtek po snídani jsme vyrazili na výlet podél řeky Berounky, která Srbskem protéká, směrem k Tetínu, jenž se majestátně tyčí nad jejím pravým břehem. Když se podařilo dát všechny zatoulané turisty dohromady, mohla začít zajímavá prohlídka s výkladem o historii tohoto magického místa. My dva s manželem jsme to již před dvěma lety absolvovali, proto jsme po odpočinku na nádherné vyhlídce do údolí Berounky, pokračovali v cestě do Berouna. Jarní příroda se krásně zelenala, kvetly šeříky a vlaky nad řekou jezdily sem a tam. Nedaleko před Berounem jsme narazili na početnou skupinu vodáků, kteří ujížděli směrem k místu našeho pobytu. 

U vlakového nádraží ve městě jsme zabočili na náměstí, kde probíhal velký květinový trh. Poseděli jsme na zahrádce před jednou kavárničkou a vydali jsme se na zpáteční cestu do našeho hotelu. Nejprve jsme za náměstím překročili most přes Berounku a po levém břehu jsme se vydali po směru proudu řeky. Asi po kilometru jsme narazili na cyklostezku a ta nás dovedla až do Srbska. 

Cestou jsme potkávali, turisty, běžce a cyklisty, které slunečné jarní odpoledne vylákalo ven do přírody. Příroda okolo řeky je opravdu kouzelná a navíc lemovaná skalními útvary. Než jsme se nadáli, uviděli jsme modrý most v cíii naší cesty. Když jsme sečetli 8 km z dopoledne a 7 odpoledních km, dalo nám to celkem 15 km, které si přičteme Do stovky.

Hodnocení:
(5.3 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...