Plesová sezóna na našem zámku
Všechny fotografie: archiv Marie Měchurové

Plesová sezóna na našem zámku

19. 1. 2023

Po dvouleté covidové přestávce se u nás na zámku konal v sobotu 14. ledna 13. reprezentační ples města Holešova. Když před      15 lety město zámek kupovalo od soukromého majitele, někteří byli proti.  Dnes jsou všichni obyvatelé na krásně opravený zámek pyšní. Stal se středobodem kultury a přilákal turisty s celé republiky i ze zahraničí. Každoročně se na přelomu července a srpna koná ve městě Týden židovské kultury a s ním spojené kulturní akce a výstavy, právě na zámku a v židovských památkách. V létě zde ještě probíhá škola barokní hudby a jiné zajímavé akce a výstavy. Vraťme se ale k našim plesům.

O letošní ples byl velký zájem, byla obsazena všechna místa ve velkém i dvou menších sálech. V hlavním sále hrála k tanci i poslechu skupina Jazz band z Kroměříže. O kulturní program se postaraly naše mažoretky - mistryně Evropy.  V jednom z dalších sálů hrála výborná cimbálová muzika, u které jsme si krásně zazpívali a samozřejmě i zatancovali. V ceně byl i raut s vybranými pokrmy. Nechyběla ani bohatá tombola plná elektrických spotřebičů, sekaček, televizorů a jiných hodnotných cen. Hlavní cenou byl zájezd za 50 tisíc od Exim tours + města Holešova. My jsme nevyhráli nic, ale i tak jsme se dobře bavili. 

Tanečníci

Cimbálovka

Mažoretky

Předtančení....

Melodie z našich i světových muzikálů zazpívali členové souboru Městského divadla ve Zlíně - manželé Petra a Radovan Královi.

 Královi

Ples uváděla příjemná Markéta Hrubešová. Pozvala si k mikrofonu i dalšího mistra Evropy, našeho míláčka  - fotbalistu Zdeňu Grygeru.

Dva slavní: Markéta Hrubešová a náš mistr Evropy

 

Na první ples, který se na zámku konal, přijel i hrabě z Rottalu s manželkou a se svým doprovodem. Zatančili si menuet a pronesli státnický projev. Potom už jsme se vrátili do součastnosti a roztančili jsme to v moderním stylu.

 Šlechta

 

Menuet

 Předtančení

Další ples, který pořádal spolek Castellum a cestovní kancelář Bohemian tour, se  nesl ve španělském rytmu.

Ve španělském rytmu

 Tanečníci

V roce 2017 byla hlavní hvězdou městského pleslu Heidy Janků.

Děvčata

Heidy 2

Zpěvačka

Předtančení

Pozvání do Holešova neodmítl ani Janek Ledecký se svou kapelou.

 Janek 2

 Janek 3

 S Jankem Ledeckým

 

V roce 2017 uváděl náš ples populární zpěvák, komik, imitátor a moderátor Vladimír Hron. Tanec nám zpříjemňoval svým zpěvem a napodobováním jiných zpěváků. Vyhlásil i bohatou tombolu.

 Slosování tomboly

Nakonec jsem si nechala ples, na jehož programu jsme se aktivně podíleli i my dva s Mirkem. Když nám pořadatelé volali, že hledají dobrovolníky na předtančení, tak jsme jim připoměli datum našeho narození. Bylo nám řečeno, že polovina tanečníků jsou důchodci, a my mezi ně krásně zapadneme. Celý podzim jsme 2x  týdně nacvičovali, a to nás moc bavilo. Ples pořádal spolek Castellum a naše cestovní kancelář. Tančili jsme proto tance z míst, kam jezdili se svými klienty - českou polku, slovenský čardáš, řeckého Řeka Zorbu, francouzskou promenádu a nakonec rakouský valčík.

Promenáda 2

Promenáda

Řek Zorba

 Čardáš

Do nového roku přeji všem u nás a na celém světě, aby se mohli radovat ze života, zpívat a tančit, a ne válčit !!Polka

kultura tanec
Hodnocení:
(5 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.