Můj zážitek roku: Celoroční
Všechny fotografie: Soňa Prachfeldová

Můj zážitek roku: Celoroční

31. 12. 2022

O čem mám napsat? Zážitky roku jsem poctivě sdílela s naším Íčkem. A že jich bylo. Ať to bylo cestování po naší krásné zemi, či procházky v přírodě, či setkání předvánoční v Praze, či jízdy na kole. Vše je nezapomenutelné a uloženo hluboko v mé dušičce.

V mé dušičce, která se někdy tetelí radostí, někdy obavami o své blízké. Cítím, jak s přibývajícími lety u mě přibývá, nechci říct rozum, to ne, ale jakási větší tolerance, či chápu více to, co jsem dříve nechtěla ani slyšet. Také si myslím, že rozčilovat se nad vším, co život osobní i v naší společnosti přináší,  pokud nás to neohrožuje na životě, je snad zbytečné plýtvání energie. Některé věci prostě plynou, bez ohledu na nás, ať chceme, či ne. 

A jak se říká, nejlepší lék je dobrá nálada. A kde ji najdeme? Především sami v sobě a když ji podpoříme ještě procházkou do přírody a sledujeme proměny krajiny a času, tak se ta dobrá nálada určitě dostaví. Nadechnout se, rozhlédnout se a říct si. Jsem tu, dýchám, je mi dobře. 

Včera jsem se rozjela k mé oblíbené kapličce, stavěla se pro kamarádku a ukázala jí rekultivaci z druhé strany Kostomlat. Maty samozřejmě už seděl uvelebený v sedačce a tak jsme vyjeli. Jo a v kufru naše dvě psí společnice. Bylo nádherně, nad hlavou nám létali dravci, v dáli srnky, no výšlap jak víno. Maty nahoře na kopci musel, tak jsem mu pracně stáhla maskáče, byl nabalený jako pumpa, jenže najednou nechtěl. To se opakovalo ještě několikrát, vysvětlovala jsem mu, že srnky a jiná zvířátka v přírodě se nestydí, ale on nic. Tak jsme tu  nevykonanou potřebu vzdali a nakonec zajeli ke kapličce a udělali si piknik, Termoska, vánoční pečivo, rozsvícení svíčky Panence Marii.  Boží zážitek, ani jsem své spolujezdce nemohla dostat do auta.

I takové obyčejné chvíle jsou nezapomenutelné, zážitky nás obklopují každou chvíli, jenže my si je ani neuvědomujeme. Celý náš život je jedna obrovská skládanka a její jednotlivé dílky do sebe zapadají, tak jak mají. Nechci radit přátelé, ale 60 už mi bylo a už je to dávno, tak bych mohla  furt a pořád. Ale dovolte mi jednu malou připomínku. Radosti i bolesti k životu patří, radujte se z každého dne, který se už nevrátí, který nám každé ráno něco přináší s prvním nadechnutím po probuzení. I ty různé bolesti do života patří, ale ony odejdou, když se nedáme. Nezapomeňme se na druhého usmát a mějme se rádi. ♥♥♥

Milí přátelé přeji vám příjemný vstup do Nového roku a v něm ať najdete, to, co chcete, o čem sníte. Přeji nám všem příjemné celoroční zážitky.  Přeji vám všem hodně zdraví a hodně lásky!

 

Hodnocení:
(5.1 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.