Letos tedy nééé, slibovala jsem si. A byla hoňka zas
FOTO: Jana Mesarčová

Letos tedy nééé, slibovala jsem si. A byla hoňka zas

26. 12. 2022

Koupit balící papír. Přinést jmelí babičce. Objednat várku cukroví. Venku sněží - to potřebuji novou čepici. Zaběhnout do zásilkovny. Zajistit obálky na penízky a už nedělat opentlené ruličky. Nezapomenout na holky z práce, vždyť zítra máme kvokvo. A pozítří je Rybovka v kostele.

Panebože, ještě lékárna. A do Lidlu pro levnější máslo. Svíčky. Skořápky. Jablka jak pro Sněhurku. Sehnat kapra. Griotku nebo bombardino? A co kapr? Jéžiš – moje nehty. Nemám rtěnku. Toaleťák. Prskavky .... vánoční bumtarata hraje svou poplašnou kvartu.

Tolik jsem si svatosvatě slibovala, že letos tedy néééééééééééééééé. Zase to nedávám a lítám v tom jak listí ve víru. Chjoooo! Nenapravitelná.

Venku je ledovka, do které vcelku přesvědčivě leje, to bude na vánoce zase blacko. Ještě, že jsem si udělala malého sněhuláka, když o víkendu pár čísel nasněžilo, protože bych si mohla namlouvat, že blbnou i oblaka, nejen lidstvo a svět, že je zkrátka nějak vše naruby.

Ale, ono zítra zase bude fajn. S koledou a vůní vanilky do nás vstoupí láska. Mír v našich myslích ukolébá chmury a roztančí úsměvy na všech tvářích, bílých, černých, smutných i radostných.

Přeji požehnané vánoce všem lidem na tomto světě, v tomto vesmíru.

glosa Můj příběh Vánoce
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.