A už je tu zase Advent!
Krásné vánoce a mnoho štěstí a zdraví v roce 2023. FOTO: Marian Lanc

A už je tu zase Advent!

11. 12. 2022

Rok se s rokem sešel a opět nastal předvánoční čas. Doba zklidnění, rozjímání, dobročinnosti a příprav. Období setkávání s přáteli, sousedy, spolupracovníky.

Přišel čas, kdy se ohlížíme nejen za končícím rokem, ale často se vracíme ve vzpomínkách do našeho dětství a vzpomeneme i na ty, kteří už nejsou mezi námi.

K akcím zpříjemňujícím adventní čas patří jarmarky a rozsvěcení vánočních stromů na náměstích měst i návsích obcí. Doprovázeny vystoupeními kapel, dětmi zpívajícími koledy, bohatým občerstvením a stánky s dárkovým zbožím.

Po dvou letech nedobrovolného půstu proběhl jarmark za hojné účasti místních i přespolních i v naší obci. Kulturní dům a jeho okolí praskaly ve švech. Bylo zamračeno, nás však hřál oheň v kovových koších, výborný srnčí guláš a vánoční punč.

Prohlédli jsme si betlém, který je každým rokem rozlehlejší a krásnější, pozdravili naše sousedy, nakoukli do staré jizby s vybavením a předměty denní potřeby našich předků. V kulturním domě bylo příjemně teplo. U připravených stolů tvořily děti, u jiných si dospělí zdobili adventní věnce nebo si mohli zakoupit nazdobené perníčky. Sobotní odpoledne rychle uběhlo. Nakoukněte do fotogalerie a posuďte sami!

https://cs.wikipedia.org/wiki/Advent

advent Vánoce
Hodnocení:
(5.2 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.