Můj zážitek roku
FOTO: Helena Votíková

Můj zážitek roku

4. 12. 2022

Dovolená. Obyčejné slovo, které může skrývat možné i nemožné zážitky. Letošní dovolenou jsem opět strávila v Turecku – letovisko Alanya. Myslím, že naposledy. Navštívila jsem poslední místa, která jsem v předchozích letech nestihla.

Konečně jsem se dostala k neonu „ I like Alanya“ nad městem a měla překrásný rozhled. Ale zážitek, o kterém chci psát je úplně z jiné soudku. Zaplatila jsem, a na dovolenou jsem jela vybavena voucherem. Naplní se mi můj sen, nebo nenaplní? Tak hezky postupně.

Minibusík posbíral několik stejně střelených jedinců a vyrazili jsme. Kousek od Alanye je totiž delfinárium a tam jsme se vypravili na plavání s delfíny. Po příjezdu si nás převzala pracovnice delfinária, navlékla nás do plovacích vest a dala školení. Všechny šperky sundat, delfínů se nedotýkat, nedělat prudké pohyby a poslouchat trenéry. A pozor… tady mě poprvé přejela husina po těle – pokud je mezi vámi těhotná, tak ať vůbec do vody neleze, delfín to pozná a nebude s ní spolupracovat. Vybaveni informacemi jsme po skupinkách šesti lidí vyrazili k bazénkům. Šupli nás do vody a my jsme se jako špunty houpali ve vodě, delfín kroužil kolem nás, asi si načítal, koho prvního plácne ocasem.

A pak to přišlo: delfíní polibek na uvítanou, taneček s delfínem, a jízda kolem bazénu, kdy si delfín lehne na záda, vy ho chytnete za ploutve a on obkrouží ve svižném tempu bazén. Na rozloučenou pak ode mě dostal rybičku. Byl to neskutečný, i když krátký zážitek. Cestou zpět do převlékárny se mi pěkně klepaly nohy a mluvit jsem nemohla vůbec. Pod dojmem tohoto zážitku, jsem neměla daleko k slzám. Jsem moc ráda, že jsem si mohla tento zážitek dopřát, na ten se nezapomene.                                                                                                                                                                   

Fotku mám jen jednu, ty od profesionála stály jak půlka voucheru, a tak jsem si je odpustila.

 

cestování Zážitek roku 2022
Hodnocení:
(5.1 b. / 29 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...