Spokojený pohyb
FOTO: Annabis

Spokojený pohyb

25. 11. 2022

Pro prevenci a úlevu od bolesti svalů, kloubů a zad. Je tu konopná kosmetika od české firmy Annabis.

Bolesti svalů mohou mít nespočet příčin. Mezi ty nejčastější patří zranění, natažení či natržení svalů. Bolest může být mírná a nemusí vás omezovat v běžném denním životě nebo naopak může být natolik intenzivní, že nebudete schopni daný sval používat. Proto je důležité mít po ruce nějakou první pomoc v podobě masti nebo gelu.

Bolí vás záda? Tyto problémy se mohou objevit v jakémkoliv věku a nejčastěji postihují oblast krční a bederní páteře. Bolesti zad mohou mít celou řadu různých příčin, jako například: nedostatek pohybu, sedavé zaměstnání, špatné držení těla, nadváha, příliš namáhavá aktivita, ale i stres. Pro komfort zad a život bez bolesti se dá preventivně udělat mnohé. Vedle zdravé životosprávy, a udržování optimální hmotnosti je velmi důležité vhodné cvičení. Ale i tak někdy může nastat situace, kdy nás bolest překvapí nepřipravené. Proto je důležité mít po ruce nějakou první pomoc v podobě masti nebo gelu.

Jako například Arthrocann gel, který vám přinese rychlou úlevu při svalové únavě, ale i při obtížích pohybového aparátu. Prostřednictvím masáže intenzivně podporuje regeneraci, zmírnění svalové únavy po sportu i fyzické námaze. Je také vhodným doplňkem při rehabilitaci po operacích a zlomeninách. Gel se dobře roztírá, nemastí a je snadno vstřebatelný. Seznam olejů a extraktů, které vám efektivně uleví: konopný olej a extrakt z konopných semen, kostival lékařský, kafr, jírovce maďal, Tea tree oil, tymiánu světlý, kadidlovník pilovitý, zázvorovník lékařský, skořicovník cejlonský a eukalyptový olej.

V nabídce Annabis naleznete i další produkty, které vám přinesou vytouženou úlevu: Konopná mast pro větší plochy pokožky, chladivý pocit vám dopřeje Menthol Arthro gel nebo bio konopná mast Dolorcan +mentol ideální k masáži. A kdo rád své svaly zahřeje pro něj je tu Arthrocann hřejivý gel.

Arthrocanny_Dolor_Menthol_Konopka.png

 

Bolesti kloubů mívají závažnější příčiny než čistě svalové bolesti. Mezi nejčastější nemoci, které způsobují bolesti kloubů, patří například revmatoidní artritida, artróza nebo osteoporóza. V lidském těle je více než 100 kloubů, které umožňují našemu tělu pohyb. Proto bychom se je měli snažit udržet ve skvělé kondici, protože jinak může být kvalita našeho života už napořád poznamenána. Péči o ně, ale často přehlížíme do doby, než začnou bolet. Předcházet opotřebení kloubů a šlach, bychom měli hlavně důležitou prevencí.

CO DĚLAT PRO SVÉ KLOUBY?

  • nepřejídat se, tzn. nemít nadváhu
  • mít dostatek zdravého pohybu, ideální je rychlá chůze, plavání nebo jízda na kole
  • jíst vyváženou stravu, ve které je dostatek všech potřebných živin, minerálů, vitamínů, jako například vápníku, hořčíku, vitamínu D
  • dostatek odpočinku, zanechání kouření, omezení konzumace alkoholu, tím vším lze snížit riziko vzniku artrózy i artritidy
  • zařadit kvalitní kloubní výživu

Chcete-li pro své klouby udělat maximum, užívejte kvalitní doplňky stravy. Jsou důležitou prevencí pro ochranu a regeneraci chrupavek kloubů a také ostatních tkání kloubního systému. Ideální volbou je doplněk stravy s obsahem glukosamin-sulfátu, chondroitinu a MSM, které podporují regeneraci chrupavky jako například Arthrocann Collagen, špičkový doplněk stravy určený pro přirozenou péči o klouby, chrupavky, šlachy a kloubní vazivo, který tyto látky obsahuje. A nejenom ty, ale i další jako například kyselinou hyaluronovou, certifikovaný kolagen typu I a II, vitamín C a D₃, zázvor, boswelii a kurkumu. Kolagen patří mezi základní stavební součásti kloubní chrupavky, a vitamín C je nezbytný pro zachování normálního vývoje kostí a kloubní chrupavky. Důležitou součástí Arthrocann Collagenu jsou nenasycené mastné kyseliny Omega 3-6-9 z lněných a konopných semen, které přispívají k prevenci artritidy.

Kloubní výživy jsou tedy ideální prevencí pro klouby a šlachy v kondici. Pokud necháte své klouby zchátrat příliš, nemusí být cesty zpět……A to určitě nechceme!

konopí zdraví
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.