Jak mít svou spotřebu elektřiny pod kontrolou?
FOTO: Shutterstock

Jak mít svou spotřebu elektřiny pod kontrolou?

3. 11. 2022

Máte přehled o tom, jaká je vaše týdenní, měsíční či roční spotřeba elektřiny? Hlídáte si své výdaje a vše si pečlivě zapisujete, ale o elektřině si údaje nevedete? Neplýtvejte penězi a chovejte se ekonomicky. Přinášíme vám praktické tipy na to, jak mít svou spotřebu elektřiny zcela pod kontrolou.

Pravidelně si zapisujte svou spotřebu elektřiny

Jste systematičtí a rádi máte ve věcech pořádek? Pořiďte si bloček, do kterého si budete každý měsíc zapisovat svou spotřebu elektřiny. Stačí vám k tomu jednou v měsíci navštívit váš elektroměrový třífázový dvoutarifní rozvaděč a opsat si z něj vaši aktuální spotřebu. Nachází se ve vašem domově jiný typ elektroměrového rozvaděče? Žádný problém. Princip zůstává stejný. Popadněte blok, tužku a vrhněte se do opisovaní.

Zamyslete se nad tím, jak svítíte a začněte šetřit

Vaši spotřebu elektřiny vám zbytečně zvyšuje neefektivní svícení. Využívat nástěnná svítidla v případě, že sledujete televizi, povídáte si s přáteli nebo při čtení knihy, je zcela zbytečné. Ve všech případech je mnohem praktičtější využívat stojací či stolní lampy.

Nakupujte úsporné spotřebiče

Spolehlivým způsobem, jak snížit svou spotřebu elektřiny, je také chytrý nákup. Investujte pouze do takových spotřebičů, které jsou úsporné. Čím úspornější spotřebič, tím větší radost z jeho koupě budete mít. Bude vám totiž sloužit stejně dobře jak vysoce neúsporný přístroj, ale za jeho provoz zaplatíte mnohonásobně méně. Což je skvělé, protože uspoření peněz dělá radost každému.

Žijte chytře, ekonomicky a udržujte si stálý přehled o svých výdajích za elektřinu. Stačí si jednou měsíčně opsat údaje z vašeho elektroměrového rozvaděče a zamyslet se nad tím, jak úsporně se ve své domácnosti chováte. Šetřit se dá totiž chytře a bez toho, aniž byste se nějak omezovali.

 

 

bydlení energie
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...