Podzimní soutěžení na portále i60
FOTO: Jan Raška

Podzimní soutěžení na portále i60

5. 10. 2022

S babím létem, na které jsme všichni tak dlouho čekali, přichází i naše nové soutěže. A opět si je užijí ti, kdo rádi píší i ti, kdo mají rádi fotografování. Co jsme pro vás připravili tentokrát?

Jak šel čas

Také rádi sledujete, jak se proměňují obce a města v průběhu času? Máte ve svých archivech dobové fotografie míst, která dobře znáte a která můžete porovnat se současností? Vyfoťte podle starých fotografií místo v dnešní době a sepište ke snímkům krátký příběh, vaši osobní vzpomínku či informaci o tom, kde se toto místo nachází, jak se proměnilo a co vás k němu poutá. Možná, že i díky vašim fotografiím se oživí vzpomínky na některá místa i u dalších čtenářů...

nadrazi.png
                                                                                             Nádraží v Praze Radotíně v roce 1928 a nyní.

 

Snění

To je téma naší nové literární soutěže. Zdají se vám často sny? Jsou veselé či spíše teskné? Týkají se vaše sny dávné minulosti nebo jsou spíše ze současnosti? Nebo sníte o něčem, co byste ještě chtěli zažít? Na téma "snění" můžete napsat přběh, vyprávění, povídku, ale třeba i báseň.

Jak šetřím energii

A třetí téma se doslova nabízí. Co děláte pro to, abyste ušetřili peníze za plyn či elektřinu? Měníte kvůli drahým energiím své každodenní návyky? Jak? Ale také - šetříte ve svém věku svou vlastní energii a jak ji nejraději dobíjíte? Téma lze pojmout z nejrůznějších úhlů pohledu, zkrátka, jak kdo chce.

Pravidla soutěží:

Každý registrovaný čtenář může vložit do soutěže ke každému tématu (Jak šel čas, Snění, Jak šetřím energii) až tři příspěvky, a to prostřednictvím svého čtenářského profilu. Podmínkou soutěže na téma Jak šel čas jsou samozřejmě fotografie (snímky ze současnosti musí být autorské, dobové snímky mohou být buď z rodinných archivů, anebo například z archivů měst a obcí, přičemž vždy je nutné uvést zdroj), u dalšíích dvou témat podmínka fotografií není.

Všechny soutěže trvají od dnešního dne až do 21. prosince letošního roku. Tři nejzajímavější soutěžní příspěvky z každého tématu vybere redakce na konci letošního roku a jejich autory odmění nejrůznějšími věcnými cenami (kosmetika, spotřební zboží, knihy).

 

IMG_4073.JPEG

 

Fotosoutěž "Rok v obrazech"

A máme tady také soutěž pro fotografy, která by se dala nazvat "bilanční". Stejně jako loni, i letos připravíme pro naše čtenáře nástěnný kalendář, který bude obsahovat fotografie našich registrovaných čtenářů. A právě snímky z této fotosoutěže budou využity v kalendáři. Podmínkou soutěže je vložení autorských fotografií (na šířku) o velikosti 500 - 3000 kB. Každý soutěžící musí vložit do soutěže čtyři snímky, které zachycují čtyři roční období. Zatímco snímky jara, léta a podzimu musí být pořízeny v letošním roce, snímky zimy budou samozřejmě z té uplynulé (focené loni či letos).

U každé fotografie musí být uveden název, ideálně tedy, co snímek zachycuje. Redakce z fotosoutěže vybere nejkrásnějšíí fotografie do kalendáře na rok 2023, přičemž si vyhrazuje právo doplnit snímky ze soutěže o vybrané fotografie vložené do sekce Foto dne.

Fotografie můžete vkládat od tohoto okamžiku na tomto místě nejpozději do 25. října 2022.

 

Do stovky

A na závěr připomínáme, že až do konce roku probíhá soutěž v rámci projektu "Do stovky". Zážitky z vašich výletů a túr můžete průběžně vkládat na portál i60. Na konci roku budou vaše příspěvky zahrnuty do velkého finále, v němž budou o vítězích rozhodovat sami čtenáři. Hraje se o pobyt v Lázních Mšené či vyhřívané deky od společnosti Concept. Více informací k této soutěži najdete na tomto místě.

 

 

 

 

 

Podzimní soutěžení 2022
Hodnocení:
(5.1 b. / 30 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.