Seniorčino horké odpoledne
Ilustrační foto: Pixabay

Seniorčino horké odpoledne

25. 7. 2022

Je pátek, venku panuje vedro, a tak se po ranní procházce rozhodnu strávit den doma, kde je pobyt přece jen snesitelnější. Budu uklízet a při této činnosti vytřídím i zbytečnosti, které zabírají místo v zásuvkách.

Umyji skříňky v kuchyni a práce mě kupodivu baví. Kolem poledne mi hlad připomene, že je nutno něco uvařit. Dám na sporák brambory a obalím květák na osmažení.

Po obědě si jdu na chvilku odpočinout, ale z kuchyně se najednou ozve rámus. Co se to děje? Zjistím, že spadla velká pánev, která byla zavěšená na zdi, hned vedle sporáku. Sloužila i jako dekorace. Při svém přistání na plotně srazila dolů kastrůlek s olejem, který zbyl po smažení. Tuk se rozprsknul na podlahu i na lednici a umytė skříňky. Kapky dolėtly i na dva metry vzdálenou zeď. Otráveně jdu pro kbelík s vodou. Na nohách mám pantofle, po mastné podlaze proklouznou a já taky podléhám zákonu zemské přitažlivosti. Pořádně to zaduní, vždyť nepadám s lehkostí peříčka.

Stal se ze mne snad další Pat a Mat ? Je nejvyšší čas proti šoku použít staré pravidlo, že je potřeba najít něco i dobrého. Zdá se to nemožné, přesto se snažím. "Nic jsem si při pádu nezlomila, nemusím tu bezmocně čekat na pomoc. Ani nerez nádobí se nepoškodilo. Ještě že mám na podlaze měkkoučké linoleum a ne dlaždice, jak jsem si vždy přála."

Raději už bosa vytírám podlahu a s pokorou děkuji svému andělíčkovi, že na mne nezapomněl.

 

 

Hodnocení:
(5.1 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...