Jdu do společnosti, potřebuji rychle účes. Jenže často je lepší vsadit na přirozenost
Ilustrační foto: Pexels

Jdu do společnosti, potřebuji rychle účes. Jenže často je lepší vsadit na přirozenost

5. 9. 2022

Okamžitá návštěva kadeřnictví. Nová barva. Sestřih, případně jiný účes, než nosíme obvykle. To je častá reakce na zjištění, že ženu čeká společenská událost. Výsledkem bývá, že jí to sluší méně než obvykle.

Urputná snaha vypadat co nejlépe mnohdy končí přesně opačně a co se týká úpravy vlasů, platí do dvojnásob. Pozvání na společenskou událost v mnoha ženách vyvolává reakci: musím něco udělat s vlasy, mám je příšerné. Reagují tak i ty, které je vůbec příšerné nemají, naopak. Stačilo by je umýt a vyfoukat jako obvykle. Jenže dámy mnohdy zpanikaří a na řadu přijdou natáčky, laky, požadavky na různé barvy či barevné prameny, sestřihy, případně složité účesy, pokud jsou k nim dispozici dostatečně dlouhé vlasy.

Jenže přirozené a nenápadné účesy se hodí i na slavnostní příležitosti. Jestliže má žena jemné rovné vlasy a nosí celý život mikádo, není nejmenší důvod, aby v situaci, kdy je pozvána na svatbu vnučky, žádala v kadeřnictví kudrlinky či takzvané oživení barevnými pramínky. Výsledek bývá v takovém případě mnohdy horší než je realita v běžných dnech. Žijeme v době, kdy se nejvíce cení vše, co je přirozené.

Tak jistě, odmyslíme si internetový virtuální svět instagramových mladých krasavic, které soutěží v tom, která má větší umělá ňadra a delší umělé řasy, mluvíme nyní o společnosti žen středního a vyššího věku, které žijí reálný život. Tedy o ženách, které si už zpravidla zvykly na určitý styl, účes a vědí, co jim sedí. Většina z nich už přestala experimentovat jako ve dvaceti. Je proto škoda podléhat hysterii ze společenských akcí a měnit účes, když se naskytne příležitost jít do divadla, na vernisáž, na oslavu, na svatbu.

Pokud má žena střih, který se hodí k jejímu tvaru hlavy, obličeje a kvalitě vlasů, je vždy slušivě upravená a nemá důvod vytvářet na hlavě něco, na co není zvyklá. Ke slavnostnímu oblečení se totiž hodí stejně tak rovné mikádo z jemných vlasů jako šedivý krátký rozcuch nebo dlouhé vlasy sepnuté do volného ohonu. Jde jen o to si věřit. Sebevědomá žena by se měla cítit ve svém účesu dobře každý den a nemá tudíž důvod podléhat touze po experimentech na jedno odpoledne či jeden večer.

Tady je malá ukázka, že zdánlivě obyčejné a jednoduché účesy vypadají dobře i ke společenským šatům.

vlas1.png

vlas2.png
                                                                                                                        Všechny fotografie: Pexels

 

 

 

 

 

 

 

Inspirace pro ženy móda účesy
Hodnocení:
(4.9 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.