Foto

Pozor na další závadné
potraviny v obchodech

3. 1. 2013

Energy drink obsahující nebezpečné množství kyseliny nebo zapáchající zkažený Játrový delikates objevili inspektoři na pultech českých obchodů. Na výrobky, které označili za nebezpečné, upozornili na webu Potraviny na pranýři.

První nebezpečnou potravinou je Club power energy drink light od výrobce Maxi drink, který inspektoři našli v prodejně BILLA na Zborovské ulici v Chomutově.

"Ve výrobku bylo překročeno nejvyšší přípustné množství kyseliny benzoové, která se v potravinách používá jako konzervant," uvedli v prohlášení. Tato kyselina přitom ve větším množství může vyvolávat kopřivku, astma, rinitidu nebo anafylaktický šok.

Inspektoři také upozornili na výrobek Játrový delikates od společnosti ZŘUD-Masokombinát Polička, který byl prodáván v prodejně KONZUM na Pernerově ulici v Chocni.

"Výrobek měl lepkavý a slizký povrch a netypický nakyslý zápach. Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování výrobku. Výrobek neměl prošlé datum použitelnosti," popsali na stránkách.

Webová stránka www.potravinynapranyri.cz je spotřebitelům k dispozici od 10. července loňského roku a upozorňuje na nebezpečné a falšované potraviny na pultech českých prodejen. Na jejím provozu spolupracuje Státní zemědělská a potravinářská inspekce a ministerstvo zemědělství.

klamání zákazníků potraviny
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.