Zpěvačka Anna K. a Gipsy.cz v Bystřici pod Hostýnem
FOTO: Anna Potůčková

Zpěvačka Anna K. a Gipsy.cz v Bystřici pod Hostýnem

9. 6. 2022

První červnový víkend to opravdu v Bystřici pod Hostýnem žilo. Začalo to pátkem, kdy vystoupil na koncertě Vašo Patejdl, na kterém bylo asi 2500 lidí. Následující den, což byla sobota, byl akcemi hezky zasycený a hodně lákavý. 

Dopolední program, jak už jsem v jednom svém článku psala, byla oslava 140 let trvání železniční dráhy Hulín - Bystřice pod Hostýnem. Myslím že nikdo nelitoval, kdo se této oslavy zúčastnil. Po této oslavě se většina odebrala domů nebo do restaurací na oběd, aby se lidé posilnili na hudební festival, který se konal v zámecké zahradě tohoto města a doplňkový program pak byl na nádvoří Bystřického zámku. Zde hlavně vystupovaly různé dětské zájmové skupiny, jako jsou třeba taneční kroužky apod. Před zámkem pak zejména děti měly možnost se povozit na různých atrakcích jako jsou kolotoče, autíčka, labutě atd. 

Hlavním programem pak ale bylo vystoupení zpěvačky Anny K. a skupiny Gipsy.cz. Program uváděl oblíbený moderátor Dalibor Gondík, který navíc měl v tento den svátek a od starosty obdržel nějaký dárek v igelitové tašce. A protože počasí akci přálo, tak se sešlo velké množství lidí všech věkových kategorií.

Slyšet zpívat naživo Annu K. je opravdu zážitek. Během svého zpívání si i své písničky sama uváděla a občas od tématu písně odbočila a řekla i něco vtipného, aby se lidé dobře bavili a zasmáli. Anna K. je neskutečný živel se spoustou temperamentu a moc se nám její vystoupení líbilo. Určitě nám zůstanou krásné vzpomínky.

Po ní vystoupila skupina Gipsy. cz, skupina, která je spíše pro mladší generaci. Ale některé písničky se líbily i nám seniorům, i když jich byla menšina. I tato skupina si svůj koncert moderovala z velké části sama, jen občas něco doplnil Dalibor. S kamarádkou jsme sice nebyly na akci až do úplného konce, kamarádka musela jít na autobus a já sama jsem za téměř celý den byla také unavená, ale hlavně mě bolely dost nohy. Bohužel domů jsem šla asi tak 3 km pěšky, nechtělo se mě víc jak hodinu čekat na autobus. Měla jsem smůlu, chybělo mě jen 5 minut, abych stihla autobus dřívější. Ale domů jsem naštěstí došla a cestou jsem vyzkoušela snad všechny lavičky, které na stezce byly, jak se na nich sedí. Nešla jsem totiž po silnici, ale naučnou stezkou. Ale chůze zase mému tělu prospěla jinak a dnes už jsem dá se říci v pohodě a v neděli je další plánovaná akce.

Po 2 letech, kdy nás zavřela doma epidemie, se opět rozjíždí kulturní, sportovní a jinak zábavné akce a snad tomu tak bude i v dalších týdnech a radost ze života nám nic a nikdo nezkazí. Na světě je přece tak krásně!

 

koncert kultura města a obce
Hodnocení:
(5.2 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.