Starostlivost
Ilustrační foto: Pixabay

Starostlivost

15. 4. 2022

Co je to starostlivost? Je to taková vlastnost, která by měla spojovat všechny lidi světa, protože starostlivost je mezi všemi lidmi.

Ovšem starostlivost kupodivu není vždy pomáhající. Je to jenom slovo a někdy do pranice. Soused se stará jak žijete, co máte na zahradě, v  domě, kolik máte milenek, kolik vyděláváte atd. Tato starostlivost je nehezká a někdy i velice ubližující, protože je závistivá.

Další starostlivost je sobecká. Staráme se jenom o sebe, aby nám bylo dobře, abychom měli dost peněz (ber, kde ber), abychom měli nekrásnější ženu, auto, barák, prostě všechno. Naše starostlivost je zaměřená jenom na to, mít se co nejlépe a někdy i na úkor jiných. Ti, co nejsou z našeho hlediska pro nás potřební, ty zatracujeme a neuznáváme.

Rodiče  se starají o své děti a o svoji starostlivost nechtějí přijít, i když už ji děti nepotřebují. To je taková starostlivost pro děti obtížná, protože už mají starostlivost svoji.

Pokud se staráme o nemocné, nešťastné a staré lidi, je to starostlivot velmi dobrá. Někomu pomáháme v jeho těžkém údělu. Prostě, pokud je naše starostlivost pro dobrou věc, je to krásné. Staráme se o přírodu a měli bychom se o ní starat, protože ona si to zaslouží. Staráme se též o zvířata a i to je velmi záslužné.

Někdy je naše starostlivost namířena i na to, co si to nezaslouží. No, nejlepší by bylo, kdybychom naši starostlivost namířili jenom na věci potřebné, na tu starostlivost lidskou a pomáhající všem a to by bylo krásné a na světě by byl konečně ráj pro všechny.

společnost životní postoj
Hodnocení:
(5.1 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.