Nezapomenutelná dovolená s vnoučaty u moře v Itálii  č. 2
Všechny fotografie: Marie Měchurová

Nezapomenutelná dovolená s vnoučaty u moře v Itálii č. 2

14. 4. 2022

Protože se nám dovolená s vnoučaty u moře v Itálii moc líbila, rozhodli jsme se, že si to ještě jednou zopakujeme. Tentokrát jsme k Zuzce a Matějovi přibrali také malého Andreje. Ubytováni jsme byli v kempu Marre e Pineta u Jaderského moře v Benátském zálivu, jižněji od Caorle. Byla nám přidělena malá chatka se dvěma pokojíky a kuchyňkou, ve které jsem připravovala obědy, když se ostatní vyvalovali u moře. Já osobně chodím k moři jen ráno a nejraději si zaplavu před večerem, kdy už je na pláži jen pár lidí. 

Na tuto naši dovolenou jsme nalákali i dvě spřízněné rodiny ze Zlína, takže nás bylo celkem 15, z toho 6 dospělých a 9 dětí. Od té doby mám u naší cestovky protekci. Kemp byl hodně rozlehlý, dokonce tam jezdil i malý vláček, který vozil turisty k moři na pláž. Uprostřed kempu byl bazén s hodně studenou vodou pro otužilce. Byly tam obchody i příjemné kavárny. Večer to tam hodně žilo. Zažili jsem i hroznou večerní bouřku a lámání stromů, ve Střední Itálii bylo ten den silné zemětřesení i s lidskými obětmi.

Jako na každé dovolené u moře využili jsme nabídky zájezdů po okolí. Jeden večer jsme si vyjeli mikrobusem na prohlídku městečka Comacchio, kterému se říká Malé Benátky. Největším zážitkem byl ale výlet na ostrov, jehož jméno jsem zapomněla. Vím jen, že jsme pluli okolo Ostrova lásky. Vzpomínka na romantický výlet je ale nezapomenutelná. Bylo krásné počasí, naši kamarádi a naše vnoučata si našli místo na horní palubě, my s manželem jsem usedli raději do stínu v podpalubí. Plavbu nám zpříjemňovala romantická hudba, poletující rackové a výborné občerstvení. Začalo to sladkým přípitkem a dobrým italským vínem. Po zakotvení na ostrově a osvěžující koupeli se podával oběd - grilovaná ryba s pečivem. Vína bylo dostatek i sladký likér ještě zbyl. V podpalubí se to začalo při zpáteční cestě pěkně "rozjíždět". Prostě víno, ženy, zpěv. Došlo i na tanec. Ještě, že se nám kamarádi postarali o naše svěřence. Někteří účastníci zájezdu měli dokonce i mořskou nemoc. Já jsem ji, nevím proč, chytila až v naší chatce, celý večer jsem proležela s mokrým ručníkem na hlavě.

Všechno jednou končí, i naše báječná dovolená spěla ke konci. Ještě jeden večer s exotickými tanečnicemi a už jen balení a cesta autobusem domů.

cestování dovolená Jarní soutěžení 2022
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.