Kolagen bychom měli užívat v jakémkoli věku, vyberte si však kvalitní doplněk
Kolagen pro seniory

Kolagen bychom měli užívat v jakémkoli věku, vyberte si však kvalitní doplněk

31. 1. 2022

Váháte nad tím, zda kolagen není jen marketingový tah? Tuto esenciální bílkovinu si lidské tělo tvoří samo, ale v dostatečném množství to zvládá jen do určitého věku.

Již po třicítce můžeme postupně pociťovat nedostatek této stavební jednotky – projevuje se to zejména jako bolesti kloubů, ztráta elasticity kůže, první vrásky, ochablost pleti, i slabší vlasy, které více vypadávají. Podle odborníků jsou však jediným způsobem, jak tento proces zmírnit, ty často propagované doplňky stravy pro vnitřní užívání.

Ne však ledajaké. Na výběru kvalitního kolagenu doporučujeme dát si záležet. Abyste se dočkali účinků, které slibují, zejména posílení kloubní chrupavky a dalších měkkých a pevných tkání v těle. Jejich stav má bezprostřední vliv na bolesti v těle, které nás často trápí nejen ve vyšším věku. “O klouby je třeba pečovat celý život. Souvisí to se strukturami, které tyto klouby tvoří – kosti, vazy, svaly a kloubní pouzdra. Hlavní součástí kloubních struktur je kolagen,” říká atestovaný ortoped MUDr. Vladimír Holoubek, a dodává: “Kolagen je třeba konzumovat v jakékoli věkové kategorii.”

Chcete-li vsadit na skutečnou kvalitu, je třeba, aby kolagen byl 100% čistý, bioaktivní – pro tělo snadno využitelný a měl by být v prémiové kvalitě z kvalitních živočišných zdrojů. Kromě toho by měl obsahovat více typů kolagenů, aby tak doplnil ty nejvíce zastoupené kolageny v našem těle.

 inca collagen krabicka.png

 

Jedničkou na trhu je již šest let český Inca Collagen, který výrobce získává z mořských ryb, využívá způsob štěpení pomocí šetrné enzymatické hydrolýzy, a jedná se o 100% čistý kolagenový hydrolyzát. Právě čistota je důležitou vlastností kvalitního kolagenového doplňku, neboť jakékoli příchutě a aroma mohou kolagenový hydrolyzát degradovat. Proto je taková prášková forma čistého mikronizovaného kolagenu z ryb lepší, než ochucené verze nebo tekuté kolageny s konzervanty. Prášková forma zaručuje kolagenovému doplňku trvanlivost, stačí jej rozmíchat spolu s vodou a vypít, účinný kolagenový nápoj si tak připravíte těsně před užíváním.

 https://youtu.be/tmuzwtiOZl0

 

Způsob štěpení pomocí enzymů zase zaručuje, že výsledný hydrolyzát bude mít potřebnou strukturu, tedy bude bioaktivní a lidské tělo jej bude moci využít k tvorbě nových molekul kolagenu.

Účinky takového kolagenového doplňku si při delším užívání (alespoň 2-3 měsíční intenzivní kúře) určitě všimnete:

  • projeví se to na lepší pohyblivosti, zmírní se bolesti kloubů a pohybové soustavy,
  • Inca Collagen pomůže při regeneraci po vynaložené fyzické námaze,
  • pomáhá při léčbě onemocnění pohybové soustavy, ale i při rekonvalescenci po zraněních,
  • pečuje o zdraví kůže a pokožky obličeje, zlepšuje elasticitu, hydrataci, sjednocuje tón pleti,
  • posiluje vlasové kořínky a tak pomáhá zastavit nadměrné vypadávání vlasů, nastartovat jejich růst a zvýšit kvalitu vlasů.

Dlouhodobým spokojeným uživatelem Inca Collagenu je i Jozef Lohyňa - bývalý československý, později slovenský zápasník, který na letních olympijských hrách v roce 1988 v Soulu získal jako reprezentant Československa bronzovou medaili a v roce 1990 se stal mistrem světa. „Užívám ho z toho důvodu, abych pomohl svým kloubům, aby ta zátěž, která na nich je, ať už je to jen chůze, nebo i sport, se zmírnila. Jsem schopen zahrát si hokej, zápasit na žíněnce, chlapcům ještě něco ukázat, napomáhá mi to, ještě si udržovat kloubní pohyblivost.“

Na webu Inca Collagen bývá obvykle na kolagen akce, dostupné jsou výhodné balíčky, u kterých můžete získat dárky nebo měsíční balení zdarma. Vsaďte na čistotu kolagenu a užívejte si aktivní pohyb bez bolestí a dalších nepříjemných doprovodných znaků stárnutí i ve vyšším věku!

zdraví
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...