Jaký byl leden 2022?
Foto: autorka

Jaký byl leden 2022?

10. 2. 2022

První dvanáctina nového roku uplynula. Jaká byla? Myslím, že dobrá ke mně i k mému okolí. Leden rychle přišel, rychle uplynul. Nic špatného nepřinesl, žádné velké zvraty nenastaly. Jsem za to moc ráda. 

Začátek ledna se ještě odehrával v povánočním období. Nastalo zklidnění, uklízení vánoční výzdoby, pročítání vánočních knížek. Také se střídalo počasí, které nám nadělilo vítr, sníh, déšť, led i bláto. V těchto dnech jsem absolvovala vyšetření očí (dopadlo dobře). Také jsem navštívila zubařku, ona je opravdu bezvadná, umí léčit, ne jen trhat. Objednala jsem květnový pobyt v FL v květnu, kdy by mělo být zahájení lázeňské sezóny. Doufejme, že již konečně po dvou letech bude. Vybraly jsme si s kamarádkou, do kterých lázní v červnu pojedeme, a vyhrály to Lázně Libverda. 

Také jsem konečně přesvědčila synka, který mi koupil k mým narozeninám skútra, že opravdu, ale opravdu na něm nebudu jezdit, poněvadž má na moji váhu nepřiměřenou váhu. A on mi udělal tentokrát opravdu velikou radost, že si tedy skútra vezme, a mně koupil mopeda Babetu. Tak vyzkouším naše kopečky, pokud dojde nabíjení, z kopce to vždy sjedu. Je u nás tolik cyklostezek a obnovených silniček, že bych to opravdu nezvládla na kole, či s pejsky. Takže se již těším na příznivé počasí, až vyrazím na Babetě s foťáčkem. 

Začala jsem VU3V  - Češi, národ, stát. Je to velmi zajímavé. Víte, že český středověký stát byl zrušen až rozhodnutím Ústavodárného shromáždění Republiky československé 14. listopadu 1918 ? A víte, že na počátku Čechů stojí jejich Praotec Čech , který přišel na horu Říp se svým lidem a usídlil se tady? Je to fiktivní postava, která by měla zvítězit v soutěži o největšího Čecha. Vždyť po tisíc let ovlivňoval naši sebeidentifikaci. Bez této středověké fikce bychom se nemohli nazývat Čechy.

Poslední leden byl zakončen vysvědčením dětí. Vnučky mi udělaly radost. Děti jsou daleko přizpůsobivější, než my dospělí. Nežehrají, berou věci samozřejmě, tak, jak jim je servíruje doba. Je na nás , abychom je citlivě vedli, protože doba je velmi těžká, ale ony si to naštěstí neuvědomují.

Ještě na závěr chci říct, že ty všední i sváteční dny jsou zaplavovány informacemi o v současnosti bohužel hluboce krizovém stavu světa. A my se s tím musíme porovnat. Určitě to nevyřešíme, ale vnímejme svoje pěkné obyčejné dny, naplňujme je svými zvyklostmi i poznáváním nového. 

Přeji nám všem zdravého ducha i zdravé tělo !

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.