Takový byl můj Silvestr roku 2021
FOTO: Soňa Prachfeldová

Takový byl můj Silvestr roku 2021

7. 1. 2022

Blížil se konec roku a my se rozhodli, že unikneme rodinnému krbu bezpečí a lásky, cestou neplánovanou, na které nás bude čekat jistě plno překvapení. I vypravili jsme se do Františkových Lázní.

Vyrazili jsme ve čtvrtek, cesta dobrá, údajně nemusí být dálniční známka na dálnici KV - Cheb. Tak jsem si ji nekoupila, pokutu jsem neplatila. Dorazili jsme do hotelu, trochu jsme se obávali přeplněnosti, vzhledem k situaci, která již dlouho omezuje naše životy, ale překvapení bylo neočekávané. Představte si, že jsme v ten čtvrtek byli jediní hosté, kteří do hotelu dorazili. Byli jsme ubytováni v příjemném prostředí, nakonec tam to známe a jeli jsme na jisto. Měli jsme první proceduru, a to parafinové rukavičky.

Odpoledne jsme vyrazili na procházku. Ač dopoledne velmi silně pršelo, odpoledne nám FL ukázaly vlídnou tvář.Přestalo pršet a dokonce i sluníčko mělo snahu se ukázat. Zašli jsme do restaurace Gruzie, kde jsme si dali výborný boršč a Plzeň. Posilněni jsme vyrazili dál a navštívili pravoslavný Chrám svaté Olgy. Vnitřek jsem viděla poprvé, nádherná výzdoba, výstava krásných Betlémů, příjemná paní průvodkyně. Večer jsme se vrátili do hotelu, obsluhoval nás pan šéf, velmi dobrá večeře a dezert. 

Na Silvestra jsme po snídani měli masáže, rašelinový zábal, masáž zad a takto vzpruženi jsme vyrazili do Chebu. Do Chebu jsme využili autobus, tak i já si mohla dát ve Špalíčku svařák. Navštívili jsme kostel sv.Mikuláše a sv. Anny, který je nádherný. Byla tam výstava o životě mladých lidí, o životě, který jim nedal šanci na dlouhé žití, který se ukončil předčasně, buď tragickou nehodou, či nemocí. Je k zamyšlení, jaký má život nevyčíslitelnou cenu pro nás žijící.

Prošli jsme si náměstí, kde na nás působily smutně zavřené stánky, které vlastně překážely v hezkém fotografování. Když jsme se vrátili zpět do FL, zašli jsme do vinotéky a pak na kolonádu, kde bylo docela živo. Lázenští hosté, i hodně omladiny. U Františka byl stánek s bohatým sortimentem pití i jídla, hudba, a tak se lidé na Silvestra veselili. 

Na Nový rok po snídani jsme opět vyrazili na procházku, Františkovy Lázně nabízí spoustu zajímavých míst. Odpoledne jsme zašli do Císařských lázní na Novoroční koncert barokní hudby Musica Florea a požitek to vskutku byl nádherný. Večer jsme dostali k večeři čočkovou polévku, plněné bramborové knedlíky uzeným s červeným zelím. Dali  jsme si plzeň, a když nám potom ještě donesli zmrzlinové poháry se šlehačkou, věřte, že se mi protáčely panenky. Ustála jsem vše ve zdraví. A také nakonec i několik hostů přijelo.

No řekněte, takový přepych, mít pomalu celý hotel jen pro sebe. Do Aquafóra jsme raději nešli, bylo tam plno, jak lázeňských hostů, tak i veřejnosti. Procházky městečkem s nádhernou archtekturou nám  vše bohatě nahradily . 

Večerní procházky Františkovými Lázněmi byly úžasné. Nazdobení vánoční, všude nádherné osvětlení, to vše tvořilo kouzelnou, pohádkovou atmosféru.Takový byl můj již loňský Silvestr 2021.  Celkem vzato, bylo to originální zakončení starého a zahájení nového roku.

Tak ať je ten Nový rok 2022 dobrý pro nás všechny!

cestování lázně Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 31 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.