Možnosti cestovního pojištění: Vybírejte z různých nabídek
Ilustrační foto: Africa Studio / Shutterstock.com

Možnosti cestovního pojištění: Vybírejte z různých nabídek

4. 1. 2022

Pro každou cestu do zahraničí byste si měli sjednat cestovní pojištění. Pomůže vám totiž v případě nouze, přičemž na řešení problému nezůstanete sami. Samozřejmě je důležité také finanční plnění, které pojišťovna nabízí.

Nebudete tak muset platit celé náklady za léčbu či ošetření zranění, které vám vznikne během pobytu v zahraničí. Nabízí se přitom různé možnosti cestovního pojištění, ze kterých můžete vybírat.

Různé balíčky

Pojišťovny mnohdy nabízí cestovní pojištění v určitých balíčcích, dle toho, co přesně obsahují. Vybírat tak můžete ze základních nabídek, kdy je hlavní výhodou nízká cena pojištění. Pokud však chcete být opravdu chráněni, je dobré vybírat z dražších nabídek, které nabízí více služeb. Získáte tak mnohem více, přičemž mnohdy je také zvýšen limit na pojištění léčebných výloh, či žádný limit není.

Konkrétní parametry pojištění byste měli vybírat dle vlastního uvážení. Je třeba dobře zvážit rizika, která vás na cestách čekají a případně se proti nim pojistit. Oblíbenou volbou je například Allianz cestovní pojištění. Pojišťoven je ovšem celá řada a mají zajímavé a výhodné nabídky. Nesáhněte proto po první nabídce, která vám padne pod ruku. Vybírejte pečlivě, aby pojištění bylo přesně vám na míru.

Připojištění

Poměrně častou volbou je základní pojištění, ke kterému však zvolíte určité připojištění. To může být různé dle toho, co zrovna potřebujete. Praktickou volbou je připojistit si cestovní zavazadla. Budete tak kryti pro případ ztráty či odcizení zavazadel. Připojistit si můžete také své doklady či storno zájezdu. Vyplatí se investovat do cestovního připojištění odpovědnosti za škodu pro případ, že někomu nechtěně způsobíte újmu na majetku či zdraví.

Velmi důležité je také připojištění chronických onemocnění. Jestliže totiž trpíte dlouhodobým onemocněním, klasické pojištění se na tyto případy zpravidla nevztahuje. Pokud chcete mít po ruce asistenční službu i pro situace nesouvisející se zdravotní péčí, využijte možnosti připojištění asistenčních služeb. Vybírat můžete i z řady dalších služeb.

Cestovní pojištění

Cestovní pojištění byste rozhodně neměli opomínat. Je důležité sjednat si ho pro každou cestu do zahraničí. Ať už vyrážíte za opalováním na pláži, na pracovní cestu, či za lyžováním. Zimní dovolená na horách si žádá kvalitní pojištění, které zahrnuje i adrenalinové sporty. Vždy si proto buďte jistí, že volíte vhodné pojištění, které se vztahuje i na rizika spojená s extrémními sporty, mezi které se právě například lyžování řadí. Cestovní pojištění můžete sjednat také pro svého mazlíčka, pokud ho berete s sebou.

Vzhledem k široké nabídce různých cestovních pojištění může být složité se v nich vyznat. Můžete však využít kalkulačku cestovního pojištění, která vám nabídce finančně nejvýhodnější nabídku. Přitom samozřejmě bere v potaz také rozsah plnění, který požadujete.

cestování pojištění
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...