Můj první pochod „Silvestrovskou Prahou za historií“.
Úvodní foto: autorka článku

Můj první pochod „Silvestrovskou Prahou za historií“.

3. 1. 2022

Vyrazila jsem poprvé na 18. ročník KČT „Novoroční čtyřlístek 2020“. Lákalo mě to již několik let, teprve nyní mi to nožky s novými kyčelními klouby dovolily, i když minulý rok pro mne nebyl vůbec příznivý. A předpověď počásí zněla příznivě.

Start byl u stanice metra Pražského povstání. Naše parta seniorů se tam sešla 31. 12. 2021 v 11.30 hod., při registraci jsem dostala itinerář a nalepovací odznak „Novoroční čtyřlístek“. Bude umístěn na lednici a čekat možná na další přírůstky.

Sešlo se nás tam devatenáct. Postupně přicházeli další a některé účastníky jsme potkali cestou, takže nás bylo nakonec ke třiceti. Verdikt zněl, půjdeme každý vlastním tempem, ale nakonec jsme se drželi pohromadě, abychom nezabloudili.

Tato trasa byla vedena se zastavením u historických památek, žádná nudná cesta po hlavních silnicích to nebyla, přestože vedla z Pankráce Podolím do Braníka. Předpověď počasí nezklamala, zpočátku ještě oblačno, naštěstí v půli cesty vykouklo sluníčko a to nás doprovázelo až do cíle. Zvažovala jsem, co si vzít na sebe? V zimní bundě se upeču a bez bundy nastydnu. Nakonec jsem se rozhodla pro jarní bundu s fleecem a dobře udělala. Bylo sice větrno, ale odpoledne 14 °C, paráda. Hůlky jsem nezapomněla, jsou vždy mojí výbavou na delší cesty. Bez nich bych to nedala, nebolí mě tolik záda. Foťák jsem si pověsila na krk a fotila o stošest. Přikládám pár fotografií s popisem, které jsem cestou pořídila.

Cílem byla „Restaurace na Jezerce“ v Braníku. Ušli jsme 7 km a dostali informaci, že registrováno bylo 300 lidí. Na účastníky pochodu čekal moc dobrý guláš s chlebem a zapila jsem ho s chutí velkou Plzní. Během cesty jsem tekutiny doplňovala pouze ovocem, asi pochopíte, proč.

Jsem šťastná, že jsem to zvládla, a už přemýšlím o dalším novoročním pochodu, pokud mi to zdravotní stav dovolí.

 

 

 

 

 

Zdroj:

Společné foto-náhodnou účastnicí pochodu

Texty k fotografiím-z itineráře k pochodu

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...