Soumrak nad hradem
FOTO: autorka

Soumrak nad hradem

18. 12. 2021

Středu 15.12.21 jsem měla opravdu dost nabitou. Dopoledne setkání s kamarádkami ve městě, na oběd se nahlásila vnučka Anička a pak jsme museli na zahradu do Brné. Měla jsem ujednáno, že tam sousedce odvezu cukroví. Vše splněno, pokec se sousedkou se trochu protáhl, ale to mi nezabránilo ve focení přírody kolem, která se opravdu chystá na zimní spánek. Chybí jí k tomu jen sněhová nadílka, ale jestli se přikryje zimní peřinou, je ve hvězdách. Už se začínalo smrákat, když jsme nasedli do auta a vydali se směr domov.

Jak tak jedeme kolem koupaliště, kolem Labe, objeví se před námi hrad Střekov. Moc ráda ho fotím, tentokrát to z auta nebylo ono a nápad byl na světě. Napadlo mě, že nás vlastně nic nehoní, tak se můžeme jet k hradu podívat. Nikdo tam nebyl, jen pán s paní se chystali na procházku. Běhám jak splašené poledne kolem plotu a po parkovišti a najednou se před námi objevili koně. Zeptala jsem se, jestli je můžu vyfotit, a tak se mi povedlo to, co se mi nepovedlo v létě.

Bohužel se dost rychle smrákalo, hrad se dal vyfotit jen skrz plot. Tak jsem se podle něj vydala směrem dolů a pár snímků hradu jsem snad zvládla. Koně se vrátili do stájí v podhradí za doprovodu dvou velkých hafanů. Ty jsem sice vyfotila, ale nic z toho nebylo. Tak snad jindy. Jsem fotograf amatér, tak prosím o trochu shovívavosti při pohledu na mé fotky. Snaha se cení a já se musím ještě lépe seznámit se svým foťákem.

Přeji všem krásné a pohodové Vánoce a do roku 2022 vykročte pravou nohou, prý to nosí štěstí.

 

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...