Známá pražská Stromovka a méně známá ulice Nad Kazankou
Foto: autorka

Známá pražská Stromovka a méně známá ulice Nad Kazankou

16. 12. 2021

Zataženo 3° a nevlídno. Takhle vypadalo ráno, kdy jsme se vydali s CAPem na pravidelnou pondělní vycházku. CAPalo nás 24 a ušli jsme 4,3 km.

Naším cílem byla Stromovka. Po výstupu z tramvaje na stanici Výstaviště jsme se zastavili u Planetária a vyfotili se. Když je nás hodně, nejlepší jsou schody, tam jsou vidět všichni.

Téměř liduprázdnými cestami jsme pokračovali ke Šlechtovce. Tato památkově chráněná restaurace byla po více než čtyřleté rekonstrukci částečně otevřena a vyšla Prahu na 290 milionů korun. Dále parkem k Trojské lávce. Počasí nám neumožnilo pořízení pěkných fotek, ale i tak je Stromovka hezká v každé roční době.

A už jsme v Troji a procházíme méně známou ulicí Nad Kazankou. Zde se nachází nenápadný dům Dany a Emila Zátopkových, který si vlastními silami postavili po roce 1960. Vypadá jako domek v lese. V ulici je také pár ambasád, velvyslanectví a Schückova vila z roku 1930. Tam bydlel po dobu svého působení v Praze Gustav Husák, nyní je tam rezidence Velvyslanectví Korejské republiky.

Na tramvajové zastávce Trojská jsme zakončili dnešní vycházku. Pražáci určitě znají, a tak i ostatním nabízím fotky z těchto navštívených míst.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...