CK FISCHER doporučuje
květinový ostrov Madeira

CK FISCHER doporučuje
květinový ostrov Madeira

11. 2. 2012

Senioři tvoří významnou část klientely Cestovní kanceláře FISCHER. Již řadu let pro seniorskou klientelu připravuje širokou nabídku letních dovolených u moře, zejména na Kanárské ostrovy či Řecko. Jak však upozorňuje produktová ředitelka CK FISCHER Jolana Zavadilová v rozhovoru pro i60, v poslední době přibývaj stále více také exotické zájezdy a nabídky pro lyžaře.

Jaké destinace ve vaší cestovní kanceláři žádají senioři nejvíce a proč?
Mezi nejoblíbenější destinace klientů CK FISCHER patří například Madeira. Je to jednak z důvodu velice příznivých klimatických podmínek, tedy příjemným letním teplotám bez úmorných veder, ale i díky prostředí tropických květinových a botanických zahrad, celé řadě možností výletů a turistiky, nebo kvalitnímu golfovému vyžití.  Příjemným bonusem navíc je samozřejmě i vynikající ostrovní kuchyně. Standardem jsou návštěvy řeckých ostrovů, zejména Rhodosu, Kosu a Kréty, a to hlavně kvůli starořeckým památkám. I zde hraje svou roli klima, proto jsou žádanější termíny cest jaro a podzim. Řecká pohostinnost, klidné čisté moře a zejména pověstný řecký klid jsou zárukou příjemně strávené dovolené i pro seniory.

Jsou v současné době senioři ochotni připlatit si za zájezdy více, než tomu bylo například před pěti lety a připlácí si např. i za lepší, vícehvězdičkové hotely či doplňkové služby?
Ano, zájem o kvalitní hotely, výlety, wellness balíčky a další doplňkové služby je vyšší. Senioři jsou i díky internetu velmi dobře informováni o zemi, kterou chtějí navštívit a přilétají tak již s konkrétními požadavky. Můžeme říci, že si svou dovolenou užívají skutečně naplno. Období před a po hlavní sezoně jim také umožňuje, aby si užili kapacit vyšších kategorií za příznivé ceny.

Senioři rádi cestují také individuálně. Často mají ale problém  sehnat zájezd v jednolůžkových pokojích, které hotely zpravidla nabízejí za poměrně vysoký příplatek. Vnímá to vaše CK jako problém a zabýváte se jím?
Všechny speciální nabídky CK FISCHER pro seniory jsou cenově velice atraktivní. To se týká samozřejmě i ubytování v jednolůžkových pokojích, které oproti katalogovým cenám pobytů ve dvoulůžkových pokojích zůstávají cenově velmi výhodné. Pro seniorské klienty, kteří se rozhodnou cestovat individuálně, se navíc snažíme tuto cenovou výhodu podpořit i sníženými příplatky za ubytování v jednolůžkových pokojích, nebo je vypustit úplně.

Můžete uvést příklad zájezdu s nabídkou jednolůžkového pokoje bez příplatku?

Příkladem může být řecký Rhodos, all inclusive v hotelu Filerminos Village***+  za cenu od 10 990 Kč na sedm dní pro jednu osobu.

Jakou nabídku máte pro seniory na léto?

Pro letní sezónu 2012 jsme připravili speciální nabídky pro klienty starší 50 let v destinacích: Kréta, Kos, Rhodos, Kanárské ostrovy nebo Madeira. Bližší informace o termínech a hotelech najdete na webových stránkách CK FISCHER. Navíc každý zákazník, který již dosáhl věku 60 let, může čerpat slevu 10 % (až 3 000 Kč na ubytovací jednotku) na další vybrané zájezdy z nabídky CK FISCHER.

Mívají senioři nějaké zvláštní požadavky? Liší  se výrazně od klientů mladších ročníků?

Požadavky starších lidí jsou logicky odlišné od nároků mladší klientely. Pobyty pro seniory tedy vybíráme vždy tak, aby se po celou dobu pobytu cítili komfortně. Starší lidé většinou preferují naplánovaný průběh zájezdu dopředu. Všechny informace k zájezdu je potřeba poskytnout s dostatečným časovým předstihem. V nabídce CK FISCHER jsou hotely vhodné i pro osoby se sníženou motorickou schopností. Vždy je našim klientům k dispozici česky hovořící průvodce, jenž je připravený pomoci s případnými problémy včetně zdravotních. Okamžitá dostupnost lékařské péče po celou dobu pobytu je samozřejmostí.

Jsou pro vaši CK senioři zajímavou cílovou skupinou?
Senioři jsou nepochybně jedním z nejzajímavějších segmentů v oblasti  cestovního ruchu. Vzhledem k postupnému stárnutí populace bude jeho význam do budoucna ještě více narůstat. Zároveň u této cílové skupiny dochází postupně ke změnám v životním stylu a tedy i k výraznému posunu v  nárocích na trávení volného času, který je čím dál častěji spojený právě s dovolenou v zahraničí.

CK FISCHER v posledních letech doplňuje svou nabídku také o exotické destinace. Můžete uvést příklad nějakého exotického zájezdu, na který byste pozvali zdravé aktivní lidi v seniorském věku?

Doporučila bych určitě Spojené arabské emiráty. Nejen luxusní Dubaj nebo Abu Dhabi, ale i další emiráty jako jsou Ras Al Khaimah, Fujeirah, či Palm Jumeirah. Nabízejí velmi kvalitní zázemí hotelových resortů nedaleko pláže, vynikající servis i služby a samozřejmě kvalitní zdravotní péči. Do spojených arabských emirátů létají naši klienti přímými lety, které trvají zpravidla cca 6 hodin, což je i pro seniory akceptovatelné.

Spojením s agenturou Nev-dama, která se specializuje na zimní zájezdy, máte nyní v portfoliu i pestrou nabídku pro lyžaře. Jaký je zájem o lyžařské zájezdy ze strany seniorů a kam jezdí nejraději?

NEV-DAMA má tisíce klientů starší 50 let. Nároky na zimní dovolenou na horách jsou většinou velmi rozdílné a přání individuální. Senioři, stejně jako ostatní klienti NEV-DAMY, tak vybírají z více než 90 středisek v Itálii, Rakousku, Francii a Švýcarsku. Mezi nejoblíbenější patří například italská střediska Val di Fiemme - Obereggen, Tonale – Ponte di Legno, nebo Bormio. Samozřejmě zde významnou roli hraje i cena. Pro představu, například týdenní ubytování v italských Alpách včetně šestidenního skipasu se pro dvojici pohybuje okolo 7 000 korun, což je tři a půl tisíce korun na osobu. U zájezdů na poslední chvíli ceny klesají ještě níže, výjimkou není ani cena okolo 1 500 korun na osobu. Tyto ceny platí pro všechny, nejen pro seniory.

Pobytové zájezdy či wellness služby se nyní často prodávají přes slevové portály. Jak nahlížíte na současné obchodní praktiky těchto slevových serverů, jak dalece ovlivňují vaši cenovou politiku?
Slevové portály nás ovlivňují minimálně. Naše nabídky pro skupinu klientů 50+ jsou skutečně cenově velmi atraktivní, navíc klienti ve vyšším věku očekávají individuální přístup a ten jim nabídky slevových portálů nepřináší. Klienti CK FISCHER jsou zvyklý na vyškoleného a zkušeného prodejce, který jim je schopný podat objektivní a pravdivé informace. Spokojenost našich klientů je naší absolutní prioritou.

 




cestovní kanceláře
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.