Vánoce v zahradnictví
Foto autorka

Vánoce v zahradnictví

11. 12. 2021

O Zahradnictví v Chabařovicích už jsem se na íčku zmiňovala. Vnučka Anička se rozhodla, že bude pěstovat kaktusy. V neděli 5.12. měla narozeniny a teta Tereza, která nemohla být na její oslavě, jí slíbila, že pojedeme do chabařovického zahradnictví kaktus koupit. A tak jsme si na úterý 7.12. domluvily výlet. Vnučku jsme vyzvedly odpoledne po škole a hurá nakupovat. Vítám každou příležitost odtrhnout se od trouby, zapomenout, že musím péct cukroví, a vypadnout na vzduch. Pro jistotu jsem si s sebou vzala foťák, to  kdyby bylo co fotit, a věřte, že bylo.

Zahradnictví je dost velké a trochu jsme měly obavu, že tam bude přelidněno. Naštěstí se hromadný nájezd nekonal, lidí tam bylo tak akorát. Když jsem vystoupily na parkovišti, stanuly jsme před ozářenou budovou, kde nás vítala světelná výzdoba. Nebylo pochyb, že Vánoce se blíží mílovými kroky. Vstoupily jsme do pavilonu, všude, kam se člověk podíval, bylo vystaveno vánoční zboží, kouzelní trpaslíci, barevné ozdoby, krásné květiny, zkrátka hojnost všeho pro uspokojení návštěvníků, hlavně tedy potenciálních zákazníků. Myslím, že s prázdnou odtamtud neodešel nikdo, ani my. Anička si odnesla kaktus, my s dcerou jsme si navzájem koupily jmelí, které musí být darované, nějaké drobnosti a nezapomněla jsem ani na ptáčky u nás na sídlišti.

Netajím se tím, že Vánoce nejsou mé oblíbené svátky, ale to neznamená, že bych si nechala ujít možnost podívat se a obdivovat krásné věci, které k Vánocům patří, zvu vás tedy na prohlídku Zahradnictví Chabařovice. V úterý nikde moc sněhu nebylo, zato ve čtvrtek, kdy píšu tento článek, ho napadlo požehnaně. Proto jsem k fotkám z úterý přidala ještě čtvrteční bílou nadílku.

Přeji všem krásné prožití Vánoc a do roku 2022 hodně štěstí a hlavně zdraví. Hezky si Vánoce užijte a snad se potkáme v lepších časech, budu se na to těšit.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...