Chystá se první film
o princezně Dianě

Chystá se první film
o princezně Dianě

9. 2. 2012

Britsko-australská herečka Naomi Wattsová ztvární princeznu Dianu v chystaném snímku o posledních dvou letech jejího života. Film s názvem Caught in Flight (Zastavena v letu) bude režírovat Oliver Hirschbiegel a bude první velkou filmovou produkcí o Dianě, která ve věku 36 let zahynula v srpnu 1997 při tragické autonehodě v Paříži. V automobilu tenkrát jela se svým posledním milencem Dodim Fayedem.

„Je pro mne velkou ctí zahrát si takovou kultovní roli. Princeznu Dianu milovali lidé po celém světě a těším se na výzvu, kterou je její ztvárnění ve filmu,“ uvedla Wattsová.

Podle režiséra Hirschbiegela má tato třiačtyřicetiletá herečka dostatečné herecké zkušenosti, aby dokázala ztělesnit „srdečnost, lidskost a empatii takové celosvětové ikony, jakou byla princezna Diana“.

Původně se měla v roli princezny z Walesu objevit americká herečka Jessica Chastainová. Ta však nakonec od projektu v loňském roce ustoupila a přenechala tak své místo Wattsové, která roli s nadšením přijala. Scénář k biografickému filmu napsal Stephen Jeffreys. Zaměřuje se především na milostný vztah princezny s pákistánským chirurgem Hasnatem Khanem, kterého Diana označovala za „Pana Úžasného“. Chtěla si jej vzít a považovala jej za svoji životní lásku, ale chirurg se s ní však v létě roku 1997 rozešel.

„Bude to milostný příběh o vztahu mezi princeznou, která je uvězněná ve věži, a obyčejným mužem,“ popisuje chystaný snímek režisér Hirschbiegel. Natáčet by se mělo začít ještě tento rok ve Velké Británii.

Naomi Wattsová zahájila svou hereckou kariéru počátkem 90. let, kdy se společně s Nicole Kidmanovou objevila v komedii Flirtování. První významnou roli ovšem získala až v roce 2001, kdy ji režisér David Lynch obsadil do svého mysteriózního thrilleru Mulholland Drive. Herečka se poté proslavila účinkováním ve dvou pokračováních hororové série Kruh. Za roli v dramatu 21 gramů od Alejandra Gonzálese Iñárritua získala v roce 2004 oscarovou nominaci. K jejím dalším významným snímkům patří Zabiji Nixona, Barevný závoj či Východní přísliby. Oliver Hirschbiegel v roce 2004 natočil úspěšný snímek Pád třetí říše o posledních dnech Adolfa Hitlera.

film Princezna Diana
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...