Dušičky
Foto: autorka

Dušičky

5. 11. 2021

V neděli jsme se s dcerou rozhodly, že pojedeme okrášlit náš hrob v Kouřimi. Je to daleko, tak tam nemůžeme jezdit často. Počasí nám přálo a jely jsme. Je to asi 150 km, tak bylo dost času si zavzpomínat na mé rodiče i prarodiče i další příbuzné. Když jsme dojely, hřbitov byl plný lidí. Našly jsme náš hrob rychle a daly se do očisty. Byl zapadaný listím, leží pod velkou lípou. Vymetly jsme je, položily věnec a květináče s chryzantémami a zapálily 2 hezké svíčky, Pak jsme se ještě podívaly na hroby dalších příbuzných, které už byly také ozdobené..Hřibitov není velký, ale je hezký, lidé si svých hrobů váží.

Ze hřbitova jsme se prošly městečkem a zamířily dolů k říčce a šly se projít po romantické cestě podél vody. Té nebylo moc, byly vidět kameny na dně. Stromy kolem hýřily zlatou a rudou barvou, bylo to moc hezké. Nafotily jsme trochu té krásy a jely se podívat ještě na mou dávnou přítelkyni, která se nastěhovala nedávno do pečovatelského domu. Překvapilo mne, že dům je nový, stavěný v 90.letech. Interiér byl moderní, všude čisto. I pokoj přítelkyně byl velký, světlý, s velkou koupelnou a kuchyňským koutem a velkým balkonem. Byla jsem příjemně překvapena. Ani nájem nebyl drahý. Měla z nás radost, pověděly jsme si novinky z rodin a my už musely jet domů. Byl to moc hezký výlet.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...