Staré Splavy podruhé
Foto autorka

Staré Splavy podruhé

27. 9. 2021

Zopakovat si ve Starých Splavech předešlý houbařský úspěch byl nápad dcery. Chytil se toho syn, který ještě letos nebyl v lese, a přidala se i vnučka. To už jsem byla docela zviklaná, protože se jednalo o sobotu, tak se mi moc nechtělo, jenže strávit nějaký čas se svou rodinou je vzácnost, a tak jsem se rozhodla, že pojedu taky. K Terce se přidala ještě Ina ( švagrová dceřina přítele), která už ve Splavech s námi byla vloni. Vyrazili jsme v 7.30, cesta byla trochu delší o semafory v Zahrádkách, nicméně jsme se tam ve frontě setkali s holkama, takže do lesa na naše obvyklé stanoviště jsme dorazili společně.

Už cestou jsem měla takové tušení, že tentokrát to bude houbaření na houby. Nejenom, že všude byla spousta lidí, ale už první kroky do lesa mě utvrdily v mém tušení. Žně z minulého týdne se nekonaly, les byl dokonale prázdný. Vzhledem k tomu, že počasí bylo na procházky jako stvořené, obešli jsme si okolí jezera, narazili jsme v lese na moc hezké skály, takže můj věrný přítel foťák měl o zábavu postaráno. Bylo mi trochu líto Iny, už podruhé nenašla ani jednu houbu. Sešli jsme se u aut a vzhledem k tomu, že se udělalo opravdu moc hezky, rozhodli jsme se se synem a vnučkou, že ve Splavech ještě zůstaneme a podíváme se k přístavu, případně se někde najíme.  Terka s Inou jely domů, my zaparkovali ve městě a pěšky se vydali k jezeru.

Řeknu vám, že jsem ve Splavech v téhle době nikdy neviděla tolik návštěvníků. Vždycky to tu vypadalo jako město duchů, tentokrát to zde opravdu žilo. Vzhledem k tomu, že jsme nenašli restauraci, kde bychom se naobědvali, zastavili jsme se cestou v Jestřebí, kde bylo otevřeno. Dobře jsme se najedli a vyrazili směr domov.

Slunce svítilo jako o život, na to, že je konec září, bylo opravdu teplo. Cesta domů celkem ubíhala v pohodě a já jsem byla moc ráda, že jsem na ten výlet jela. Strávit den s oběma dětmi a s vnučkou se nepovede každý týden, ani mi nevadilo, že v košíku se choulilo pět houbiček, určitě to nebylo letos naposledy, žně budou jindy.

Zvu vás na procházku do lesa a k Máchovu jezeru. Přeji všem krásný podzim, tím nemám na mysli podzim života, ale roční období, užijte si ho v pohodě a ve zdraví.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...