Letní  přemítání o životě
FOTO: Soňa Prachfeldová

Letní přemítání o životě

2. 8. 2021

Chodíte rádi do přírody? Myslím, že asi všichni. Příroda léčí, někdo také říká, jdu si vyčistit hlavu do přírody, potřebuji být chvíli sám, někdo stromy objímá, někdo čeká na ten správný fotografický okamžik, někdo obdivuje luční květiny, někdo u zurčícího potůčku se pohrouží do ticha.

Vše se slévá v jedno a vše pomáhá člověku načerpat vzduch a  životní energii.

Nejraději mám ranní nebo večerní procházky. Ranní vzduch je tak osvěžující, vše v přírodě kypí životem, ptáčkové neustále švitoří a přelétávají sem tam. Moje psí holky pobíhají zvesela přede mnou. Mezi stromy prosvítá sluníčko a mně začíná být tak blaze a uvolněně. Najednou cítím, jak mě objímá vzduch, slunce, stromy tiše ve vánku šumí a vím, že v těchto chvílích jsem spjata bytostně s přírodou, s něčím nevysvětlitelným. Jsem součástí v těchto chvílích všeho, co se kolem mě odehrává a já tím prostupuji.

V takových chvílích mi je nesmírně dobře, Není místa pro žádné chmurné myšlenky. Jsem tu, jako malý nepatrný dílek do mozaiky, která se skládá z mnoha mnoha dalších nepatrných dílků. A každý ten nepatrný dílek je nepostradatelný pro celek. Pro estetiku i funkčnost. Takže jsem vlastně nepatrný, ale nepostradatelný dílek do skládačky.

Večerní procházky jsou kouzelné a jedinečné. Cítím, jak vše se zklidňuje, ztišuje a připravuje se na odpočinek. Slunce zapadá a už nevydává sálavé teplo, jen nádhernou zář, když mizí za obzorem. Takové ztišení prožívám niterně.  Říkám tomu lehkost bytí.  V životě přijde jistě různé větší, či menší trápení, tomu se nevyhneme nikdo. O to je důležitější, žít svůj život jak nejlépe umím a dělat to, co zvládnu a co mi činí i radost. Pak tu svoji dobrou náladu mohu dávat i ostatním. Myslím, že příroda nás i učí být lepšími, nebýt malichernými  a sobeckými. 

Co na tom záleží, jak jsi stár a kolik je ti let, když v trávě kvítek uvidíš, pak poklekneš.

Přeji vám, milí přátelé, ať příroda na vás pamatuje jen v dobrém a můžete z ní čerpat svoji sílu. Jsme její nedílnou součástí.

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.