Portál i60 baví seniory už deset let
FOTO: Radovan Cakl

Portál i60 baví seniory už deset let

6. 8. 2021

Je to neuvěřitelné, ale je to tak. Portál i60 slaví desetileté výročí od svého založení. Začal jako malý web se zaměřením na aktivní seniory a právě díky nim se stal největší platformou pro lidi ve věku 60 let a více. Portál seniory spojuje, umožňuje jim navazovat nová přátelství a motivuje k aktivnímu životu.

V srpnu 2011 si mohli čtenáři na adrese www.i60.cz přečíst první články se seniorskou tématikou. Redakce portálu i60 hned při svém startu vyzvala čtenáře, aby se na jeho obsahu podíleli vlastními příspěvky. Během deseti let čtenáři vložili na portál přes třicet tisíc článků, vzpomínek, tipů na výlety, ale třeba i povídek či básní a téměř 80 tisíc svých fotografií.

Za deset let získal portál stovky věrných příznivců, kteří soutěží ve vědomostním kvízu, sportovních tipovačkách a nejrůznějších literárních a fotografických soutěžích. Díky chatu si lidé mohou mezi sebou povídat a domlouvat si společná setkání a díky Seznamce tu vznikají i nová přátelství i partnerství. Ostatně, potvrzují to i sami čtenáři.

„O i60 jsem se před deseti 10 lety doslechla v rozhlase. Hned jsem se zaregistrovala a dodnes na íčko chodím. Je tady skvělá parta lidí, se kterými jsem se mohla při nejrůznějších příležitostech osobně setkat. Vzájemně si radíme, pomáháme, dělíme se o své zážitky, akce, aktivity. Díky íčku jsem virtuálně poznala kus světa, trápení i radost lidí. Íčko je portál do nepohody. Není dne, kdy bych na tyto stránky, pokud je to jen trochu možné, aspoň nenahlédla a třeba jen pozdravila ostatní,“ uvedla Hana Práglová z Bohumína, která byla jedna z prvních aktivních čtenářek portálu i60.

"Portál mám ráda pro jeho obsahovou pestrost, přehlednost i velmi kvalitní úroveň s využitím moderních technologií. Dává příležitost nám uživatelům rozvíjet svoje oblíbené aktivity, publikuje naše příspěvky nejrůznějších žánrů, podněcuje ke zdravé soutěživosti, udržuje výbornou náladu, vytváří skvělé podmínky pro chatování i přátelská setkávání. Mám radost, že jsem zde našla mnoho spřízněných duší naladěných na podobnou notu, vzájemně udržujeme a rozvíjíme dobré kamarádské vztahy, výletujeme, objevujeme nepoznané, těšíme se ze života," zhodnotila Jaroslava Handlová z Havlíčkova Brodu.

A do třetice Zdeněk Horenský z Koryčan: " Webové stránky i60 jsem objevil v době, kdy se můj věk k šedesátce teprve přiblížil. Řekl jsem si, že aktivní snad jsem, seniorem budu co nevidět, a tak jsem začal dění na stránkách sledovat a také aktivně přispívat. Je to zdařilý počin pro nás seniory."

Do stovky a ještě víc...

Portál i60 však není jen prostorem pro umisťování článků a fotografií, ale také platformou pro celou řadu dalších aktivit. Například před třemi lety portál odstartoval projekt „Do stovky“, který motivuje k nejzdravějšímu pohybu – chůzi. Čtenáři mohou své vzpomínky zaznamenávat do tzv. Pamětnice, posílat své dotazy do právní či onkologické poradny a mají také možnost nabízet své služby či movité věci prostřednictvím Bazaru. A jednou z nejviditelnějších aktivit jsou módní přehlídky pro dámy ve věku nad šedesát let, který portál i60 už několik let organizuje.

Zhruba rok pak partnerská organizace - obecně prospěšná společnost GENERACE i60 -  provozuje webovou stránku Vdovyvdovam.cz, která ovdovělým ženám pomáhá nejen s vyřešením pozůstalosti, ale i psychickými problémy…

Co připravujeme?

V nejbližší době chystá portál i60.cz například rozvoj podcastů, kde bude rozvíjet praktická i lifestylová témata pro seniory. Zaměří se také na edukativní projekty týkající se finanční i on-line gramotnosti starší populace. Spustí i vlastní eshop, který budou moci využívat čtenáři i jako platformu pro prodej svých výrobků. "Íčko" chce být on-line přístavem pro aktivní seniory - kde se potkávají s jinými lidmi, kde sdílejí svoje zážitky, kde se vzájemně inspirují. A tento cíl zůstává i do budoucna stejný.

Děkujeme čtenářům za přízeň a také za to, že společně s námi vytvářejí ojedinělý portál, který bude bavit seniory alespoň dalších deset let. Tahle země není jenom pro mladý!

 

 

 

čtenáři i60.cz
Hodnocení:
(4.9 b. / 47 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...