Královské město Rakovník
Foto: autorka

Královské město Rakovník

23. 7. 2021

Jak začít? Narodila jsem se a převážnou část života bydlela v Rakovníku. Dětství a mládí mi ovšem dost poznamenalo Křivoklátsko a Berounka, kde jsme měli chatu a několik let i bydleli. Přestože ve městě nic moc k vidění není, jsem velký patriot. Ovšem nechtějte po mně dějiny a historii, to vše si určitě rádi najdete na internetu, já bych jen kopírovala.

Klidně vás provedu přírodou, křivoklátskými lesy, vím, kde je jaká cyklostezka, kde rostou houby, ale povídání o městě nechám na tetě wiki.

Přiznávám, že jsem do wikipedie nakoukla a zjistila jsem, že se tu narodilo nebo žilo dost známých osobností - Otýlie Beníšková,Zdeněk Štěpánek, Zikmund Winter, Kateřina Macháčková, Jitka Zelenková, Václav Upír Krejčí a třeba profesor Jaroslav Čech, člen rakovnické opery, který mě na SVVŠ učil latinu a němčinu (neměla jsem ho ráda). S překvapením jsem také zjistila, že můj tanečník z tanečních je uznávaný archeolog, člen akademie věd a ve vedoucí funkci na UK.

Ale dost řečí, fotky vám řeknou víc než já.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...