Fotoreportáž: Zámek Ploskovice
Foto autorka

Fotoreportáž: Zámek Ploskovice

13. 7. 2021

Na druhý červencový svátek 6.7.2021 jsme si s dcerou domluvili návštěvu zámku v Ploskovicích. Kdysi dávno už jsme tam byli, tak jsem chtěla vědět, jak se za ta léta změnil. Ploskovice jsou malá obec nedaleko Litoměřic, takže cesta nám netrvala dlouho. Překvapením ovšem bylo, že se zámek opravuje, hlavní část ze zahrady byla zahalena neprůhlednou fólií. Dobré ale je, že nejsou přerušeny prohlídky interiéru této krásné památky.

Ploskovický zámek byl postaven v 1. čtvrtině 18. století Annou Marií Františkou Toskánskou a v polovině 19. století se zámek stal soukromou rezidencí císaře Františka V. Habsburského. Je vyhledávaným objektem filmařů, jak českých, tak i zahraničních. Z českých pohádek se zde točily Princ a Večernice, Jak si zasloužit princeznu, Jezerní královna, Čertova nevěsta, Duch nad zlato a Nejlepší přítel. Pár záběrů zde točil v roce  2019 Zdeněk Troška pro svou pohádku Zakleté pírko. Není to dlouho, kdy byla vysílána v TV. Veškeré informace jsou uvedeny ve Wikipedii a na netu.

Na hradech a zámcích mám nejraději zahrady, tedy pokud to není vyloženě zřícenina. Zahrada u tohoto zámku stojí za zhlédnutí. Je velká, najdete zde fontány (bohužel bez vody), správně zelené jezírko, spoustu krásných vzrostlých stromů, takže i přes zahalený zámek bylo co fotit. Návštěvníků tu nebylo mnoho, počasí  se také povedlo, modrá nad hlavou, zelená přede mnou, co víc si přát.

Jen tak pro zajímavost, viděla jsem všechny zde natočené pohádky. Zvu vás na procházku parkem, zpestřenou několika pávy, krásnými stromy a uklidňující atmosférou přírody. Pokud se vyskytnete poblíž této pamětihodnosti, neváhejte a navštivte ji. Hezké léto všem.

 

Cestování: tip na výlet

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...