Sírovec k obědu
Foto: autorka

Sírovec k obědu

31. 5. 2021

Vyzkoušela jsem houbu sírovec. Sírovec žlutooranžový  (choroš nebo chorošovec sírový) je vlastně parazit. Je to dřevokazná houba rostoucí na stromech, kterým škodí. Najdeme ji i v zahradě na ovocných stromech. Mladý sírovec je měkký a údajně má chutnat jako kuře. Vyrostl i u Pinkásků na třešni a ti mi ho kus věnovali, abych si ho mohla vyzkoušet.

Přinesla jsem domů půl kila "dřevěného kuřete".

img-8480.jpg

Nakrájela jsem houbu na kostičky a už pokračovala jako u kuřecího masa. 

img-8481.jpg

Na pánvi na tuku jsem zpěnila cibuli a přidala "dřevěné kuře"

img-8482.jpg

Směs jsem okořenila mletým pepřem, grilovacím kořením, sladkou paprikou, kmínem a přidala kostku slepičího bujónu

img-8484.jpg

Po orestování jsem trochu podlila a nechala asi 10 minut dusit

img-8483.jpg

Na šťávu jsem rozmíchala 1 dcl vody se lžící hladké mouky (po našimu zaklvedka), nechala provařit a mohlo se servírovat s vařenými brambory. I po tepelné úpravě si kostičky zachovávají svou konzistenci a opravdu vypadají a chutnají jak kuřecí kousky.

 

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.