Uši k slyšení, oči k vidění
Foto: autorka

Uši k slyšení, oči k vidění

24. 4. 2021

Uši k slyšení. Oči k vidění. Zejména na jaře. Slyšíte a vidíte tu kakofonii nádherných zvuků v přírodě? Ptáčky zpěváčky? Ladné pobíhání srnek na čerstvé trávě. Pleskot křídel dravce, který se snáší střemhlav dolů, aby ukořistil myšku, která neopatrně vyhlédla ze své nory. Ptáčkové stavějí svoje hnízda, čápi už vyvedli svoje mladé. Králice  vyvedly hrdě svoje mláďata. Kočky, které se mrouskají, psi se sbíhají za nejkrásnějším voříškem, tedy voříškovou, která voní urozeným i prostým pejskům. Všechno živé v přírodě se dere k životu. Stromy, tráva, květiny, půda čeká na osetí. Je jaro, vzkříšení života po zimě. Je to vidět i slyšet. Tento koloběh života je úžasný, nekonečný a jedinečný.

Uši k slyšení. Oči k vidění. I lidská mláďata z jara jsou více náchylná k láskám. Pud je pud. Všichni se chovají podobně. I starší se chovají podobně. Jen někteří nechtějí slyšet a vidět nic z toho, co se kolem děje a co by je mohlo obtěžovat, či dokonce vyvádět z jejich klidu. Poslouchají a vnímají jen to, co se jim líbí. Do určité míry, lze tomu rozumět, ale aby se tím nepromeškal jejich čas, jejich život. Není dobré si nasadit sluchátka a poslouchat jen to, co je baví. Oddělují se od okolí a šidí svůj život. Škoda..

Uši k slyšení. Nejen uši, ale i oči k vidění. Když slyšíme a vidíme, uvědomíme si, co vše se nám nabízí. Jsou to nádherné dary přírody. Tak nabídku  jarních krás přijměme s tichým obdivem a pokorou a vychutnejme si vše, co  nám zrovna tady a teď příroda nabízí. Přeji všem krásné, zdravé a  požehnané jaro!

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.