Pražská divadla hrají
také letos o Vánocích

Pražská divadla hrají
také letos o Vánocích

4. 12. 2012

Pražská divadla hrají i o vánočních svátcích. Například Národní divadlo zařadilo Čajkovského balet Louskáček - Vánoční příběh, který bude mít v historické budově dvacet repríz včetně dvou na Štěpána. Státní opera zařadila na stejný den vánoční koncert Kühnova dětského sboru, Laterna magika uvede 25. a 26. prosince tři reprízy Kouzelného cirkusu, Stavovské Pána z Prasečkova a Dona Giovanniho.

Městská divadla pražská připravila na poslední měsíc speciál České Vánoce za hudební účasti prakticky celého souboru. Jednu z osmi repríz uvede 26. prosince v Divadle ABC. V Rokoku se diváci setkají na repríze prvního divadelního uvedení kultovního seriálu BBC Kancl. Divadlo v Dlouhé má pro svátky osvědčenou revui Ludvíka Aškenazyho a režiséra Jana Borny Jak jsem se ztratil aneb Malá vánoční povídka. V prosinci má pět repríz, jednu přivítá publikum 26. prosince.

Divadlo na Vinohradech ohlašuje na dvě sváteční odpoledne reprízy muzikálu Jak udělat kariéru snadno a rychle. Divadlo Bez zábradlí chystá na Hod Boží komedii Terasa, o den později uvede komedii Neila Simona Velký holky nepláčou. Jeho jeviště hostí v prosinci sedmkrát Rybovu Českou mši vánoční v podání Dětské opery Praha.

Prázdné nebude o Vánocích ani Divadlo na Fidlovačce - 25. prosince se tu odehraje jedna z prvních repríz frašky Johanna Nepomuka Nestroye Dům čtyř letor, o den později se hraje muzikál My Fair Lady. Komediálně laděné budou vánoční svátky i v Divadle Palace. Zájemci si tu mohou vybrat mezi inscenací A do pyžam! a úspěšnou one man show Caveman. Semafor připravil na adventní čas rodinné představení Opera Betlém. V prosinci má 19 repríz, ale o Vánocích nehraje.

Bez diváků nebudou ani muzikálové scény: například 25. a 26. prosince uvede Broadway Ledeckého Vánoční zázrak, Hybernia nabídne čtyři reprízy Kapky medu pro Verunku. Volno dalo hercům Divadlo Na zábradlí, Palmovka, Karlín, Švandovo divadlo, Dejvické, Jezerka, Činoherní klub a Komedie.

Národní divadlo zahájilo už v listopadu prodej vánočního předplatného s nabídkou tuctu tématických cyklů. Výrazné slevy oproti běžnému předprodeji i možnost zhlédnout beznadějně vyprodaná představení z něj dělají ideální dárek pod stromeček. Novinkou je předplatné na míru, kdy si divák sestaví skupinu inscenací podle svého vkusu. Předplatné je v prodeji do 23. prosince. Vloni ho využilo 2850 abonentů. Podrobnosti zájemci naleznou na adrese www.predplatnend.cz.

divadlo Vánoce
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%