Lež nemá krátké nohy
Ilustrační foto: pixabay.com

Lež nemá krátké nohy

12. 3. 2021

Ta naše lež opravdu krátké nohy neměla. Měla je přiměřené a možná i trochu delší. Pocházela z malého městečka na Šumavě. Když byla malá, tak celkem nikomu nevadila. Když ale rostla a stávala se větší a větší, setkávala se s nepochopením. Lidé ji moc rádi neměli. Lež prošla základní školou jen tak tak, ale na střední, natož vysokou školu se nedostala. Lež tam nechtěli.

Lži to ale nevadilo, a protože to byla lstivá lež, tak si vyrobila sama maturitní vysvědčení i potvrzení o tom, že úspěšně ukončila školu vysokou. Byla hodně sebevědomá a hodlala se prosadit. Nechtěla se spokojit jen tak s něčím. Hledala tedy uplatnění, kde by se mohla dobře zabydlet. Našla ho a začala uplatňovat svoje poslání. V podniku si našla pár spřátelených lží a začaly spolu kout pikle. Netušily však, že jim jejich veskrze nekalou činnost překazí pravdy. Pravdy byly náhodou ve většině, a tak se jim podařilo lži vyhnat.

Nikdo se už se lží nechtěl kamarádit. Všem začala být nepříjemná. Když lež už nevěděla, kudy kam, rozhodla se odejít do města většího. Dostala se tam a zjistila, že tam může mít dost kamarádů. Ostatní lži ji přijaly mezi sebe a ze začátku jí pomáhaly se zabydlet. Lež ovšem nebyla vděčná a ostatním lžím začala dělat potíže. Ona chce být lží ze všech největší. Začala se dostávat na místa nejvyšší a docela se tam usadila. Pravdy tam bylo málo, a  tak se nemusela bát, že by ji odhalily.

Ovšem najednou se stalo, že pravda lež odhalila a začala s ní bojovat. Netušila ovšem, jak lež dokáže být silná. Zatlačila pravdu do kouta a začala se roztahovat. S ostatními kamarády začaly pravdu vytlačovat úplně a pravda se nestačila bránit. Protože to byla pravda a lež se ji nelíbila, odcházela dobrovolně jinam. Lží začalo být opravdu hodně a byly tak silné, že se dostaly na místa nejvyšší. Pravdy se držely v koutě a rozhodování jim bylo zakázané.

Lži si žily na vysoké noze a pravdám tvrdily, že na to mají právo.

Pravdám se to ale už opravdu nelíbilo, a tak se začaly scházet a radily se, jak lži ze života odstranit. Pár lží se jim zlikvidovat podařilo, ale pořád to bylo málo. Lži se roztahují stále, a jestli se pravdy nespojí a nebudou bojovat ostřeji, tak se lží nikdy nikdo nezbaví.

Pokud se stane, že lidé pravdám bojovat pomohou, tak opravdu snad ta pravda někdy zvítězí.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.8 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.