Na Staroměstském náměstí
se rozsvítí vánoční strom

Na Staroměstském náměstí
se rozsvítí vánoční strom

1. 12. 2012

Na Staroměstském náměstí v Praze se v podvečer rozsvítí tradiční vánoční strom. Téměř třicetimetrový smrk ztepilý, který pochází ze západočeských lesů rodu Colloredo-Mansfeldů, slavnostně zažehne primátor Bohuslav Svoboda v 18:00. Slavnostní rozsvícení, které budou provázet zvýšená bezpečnostní opatření, zároveň zahájí letošní vánoční trhy.

Hlavní pražský vánoční strom vyrostl u obce Holoubkov na Rokycansku. Je asi 28 metrů vysoký a rostl zhruba 90 let.

Rozsvícení vysokého stromu každoročně láká velké množství lidí. Kvůli stísněným podmínkám připravují organizátoři ve spolupráci s pražským magistrátem zvýšená bezpečnostní opatření. Bude například omezen vjezd aut do přilehlých ulic. Na náměstí by se neměly vydávat rodiny s kočárky. Na místě bude připravena záchranná služba i hasiči.

Ve stáncích na Staroměstském náměstí budou do 1. ledna k dostání staročeské speciality jako bramborové lokše, zelňačka nebo buchty. Lidé se budou moci zahřát u stánků se svařeným vínem. Dokoupit vánoční dárky bude možné například u stánků s dřevěnými hračkami.

Vánoční strom se rozzáří i na Pražském hradě. Rozsvítí ho manželka prezidenta Livia Klausová, která tím také odstartuje vánoční část veřejné sbírky, jejíž výtěžek bude věnován na pomoc sociálně znevýhodněným dětem. Vánoční trhy se v metropoli konají i na dalších místech, například na Václavském náměstí nebo na náměstí Míru.

Praha Vánoce
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.