Pozvání na oběd

Pozvání na oběd

28. 11. 2012

Tenhle příběh se stal našemu kamarádovi Karlovi. Byl tehdy "slaměný vdovec", žena v lázních, děti na prázdninovém táboře, a tak ho dobří známí pozvali na nedělní oběd. Pepa s Marií bydleli v hezkém domku se zahrádkou na kraji Prahy a Karel se docela těšil jak si s nimi popovídá, jak posedí a popijí, prostě vypadalo to na pěkný den.

Ještě se Karel zmínil, že Pepa byl sice dobrák od kosti a nezkazil žádnou legraci, ale děsný vztekloun. A Marie zase neskutečný kliďas. A tak když Karel dorazil, chlapi chvíli klábosili na zahrádce a už je Marie
volala ať jdou, že polévka je na stole. Sotva zasedli, Pepa se pustil do polévky a v tom se to stalo - scéna jako z filmu. Pepa zařval jako tur "horká", popadl talíř s polévkou a šup s ním z okna. Karel strnul, vidina krásného odpoledne se rychle rozplynula a teď čekal, co na to Marie. Ale ona nic. S úsměvem naložila na talíř vepřo, knedlo, zelo, které vonělo celým domkem, s úsměvem talíř postavila před Pepu a jakmile on už bral příbor do rukou, ona řekla: "jé promiň, já zapomněla,že dnes obědváš na
zahrádce" a talíř ze stolu zase vzala a šup s ním z okna.

Karel byl na mrtvici, ihned mu byla jasné, že Pepa Marii zabije a jen nevěděl, jak se vlastně má sám zachovat. Nejdříve to vypadalo, že Pepu schvátil infarkt, ale za chvíli se rozesmál, až to začalo trochu připomínat šílenství. Nakonec se uklidnil, oběd se začal podávat znovu, teď už v pohodě a ten den se přece jen vydařil. A jejich Alík měl tu neděli neskutečnou hostinu, na kterou určitě dlouho nezapomněl.
Moc jsme to sice Karlovi nevěřili, ale on se dušoval, že je to pravda pravdoucí.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%