RenehaVis: novinka 
pro léčbu osteoartrózy

RenehaVis: novinka
pro léčbu osteoartrózy

2. 12. 2012

Osteoartróza kolenního kloubu je jedním z nejčastějších onemocnění, která přicházejí s přibývajícícm věkem. Bolest, která jí doprovází, omezuje pohyb, a proto lidé s osteoartrózou vyhledávají pomoc ve formě nejrůznějších přípravků. Jejich účinek je však často krátkodobý. "Inovativní novinkou léčby osteoartrózy je Renehavis, jehož výhodou je právě rychlý a především dlouhotrvající účinek," vysvětluje Mgr. Vladimíra Vojtová ze společnosti Noviére, která tento přípravek dováží do České republiky.

V čem je Renehavis jiný než běžné přípravky na bolest kloubu, které lze v lékárnách koupit?
RenehaVis je přípravek určený pro léčbu všech stupňů artrózy kolenního kloubu a chondropatií - onemocnění chrupavky. RenehaVis je aplikován přímo do klooubu, kde může nejlépe a nejrychleji působit. Renehavis díky svým dvěma složkám zaručuje rychlý nástup účinku a dlouhodobé působení.

Jaké je složení této látky?
RenehaVis obsahuje 2 složky kyseliny hyaluronové o různé molekulové hmotnosti, můžeme také říci o různé velikosti molekul. Právě velikost molekul je rozhodující pro účinnost. Nízkomolekulová složka kyseliny hyaluronové vyživuje stávající chrupavku, podporuje produkci tělu vlastní (endogenní) kyseliny hyaluronové. Vysokomolekulová složka vyplňuje mezikloubní prostor, zlepšuje lubrikaci kloubu a způsobuje výraznou úlevu od bolesti. RenehaVis obsahuje obě tyto složky v jedné injekci, a to umožňuje je aplikovat naráz. Kyselina hyaluronová je látka tělu vlastní, kterou naše tělo v nižším věku samo produkuje, ale její množství a kvalita se snižují během stárnutí organismu, v důsledku úrazu nebo při artróze.

Za jak dlouho po aplikaci injekce pocítí pacient úlevu?
Úleva od bolesti nastupuje rychle, je závislá na stupni poškození artrózou a individuálně se může lišit. Většinou nastupuje během 7 až 14 dní po aplikaci.

Je aplikace injekce bolestivá?
Aplikaci injekce provádí vždy vyškolený lékař. Vpich se provádí tenkou jehlou do nitrokloubního prostoru, pacienti popisují bolest srovnatelnou s běžnou injekcí a v některých případech je popisován mírný tlak při nebo po aplikaci prostředku.

Kolik českých pacientů již Renehavis vyzkoušelo a jaké jsou jejich zkušenosti?
V České republice bylo přípravkem RenehaVis úspěšně léčeno již více než 3 000 pacientů. Celkem lékaři provedli jen u českých pacientů přes 5 000 aplikací RenehaVisu. Mnoho spokojených pacientů nám volá nebo píše svoje zkušenosti po aplikaci RenehaVisu. Jednotlivé příběhy pacientů po aplikaci RenehaVisu jsou uvedeny na webu www.renehavis.cz . Pozitivní hodnocení RenehaVisu zaznamenáváme i u lékařů, se kterými spolupracujeme. Jeden velmi dobře zdokumentovaný případ vynikající účinnosti RenehaVisu najdete opět na našem webu http://www.renehavis.cz/node/62.  Na artroskopických snímcích před a po aplikaci RenehaVisu je velmi dobře vidět účinnost a zlepšení klinického stavu pacienta po aplikaci tohoto přípravku. 

Má Renehavis nějaké vedlejší účinky? Je vhodný pro všechny pacienty?
Je důležité zmínit, že RenehaVis nemá žádné závažné nežádoucí účinky. Protože je RenehaVis aplikován přímo do nitrokloubního prostoru, neprochází trávicím traktem a jeho aplikace nemůže způsobovat nežádoucí účinky běžné pro přípravky užívané ve formě tablet, ať už se jedná o přípravky kloubní výživy nebo léky na bolest. RenehaVis není možné aplikovat pouze při přecitlivělosti na kyselinu hyaluronovou a nedoporučuje se také podání v akutní fázi zánětu v kloubu nebo při výpotku, zánět je nutné nejprve vyléčit a výpotek odstranit. Ve výjimečných případech se může objevit reakce v místě vpichu v podobě zarudnutí nebo mírného otoku.

Společnost Noviére, která Renehavis dováží do České republiky, zřídila pro pacienty informační telefonní linku. Kam lidé mohou zavolat a jaké informace linka poskytuje? Je možné si Renehavis prostřednictvím této linky objednat?
Ano, společnost Noviere zřídila pro pacienty informační linku 734 753 440, která je pro pacienty k dispozici v pracovní dny. Lidé nám mohou zavolat a individuálně se poradit o vhodnosti RenehaVisu právě pro jejich potíže s kolenními klouby. Na RenehaVis informační lince se mohou lidé domluvit na objednání k odbornému lékaři dle místa svého bydliště k odborné konzultaci a k aplikaci RenehaVisu. Na telefonní lince také získají podrobné informace k použití RenehaVisu, kde si mohou RenehaVis zakoupit nebo si mohou RenehaVis přímo objednat. Je to služba, kterou našim pacientům nabízíme.

S kolika lékaři spolupracujete?
Naši odborní konzultanti navštěvují velkou část ortopedických lékařů v celé České republice. Velmi úzce spolupracujeme s 50 odbornými lékaři, se kterými máme navázanou spolupráci a právě prostřednictvím RenehaVis informační telefonní linky se mohou lidé k těmto odborným lékařům objednat, pokud nemají zajištěnou aplikaci RenehaVisu u svého ortopedického lékaře. http://www.renehavis.cz/aplikacni-centra

Mohou si lidé objednat Renhavis i u svých ortopedů?
Ano, v souladu s platnými zákony je možné RenehaVis získat i přímo v ordinacich ortopedických lékařů, ale není tomu tak u všech lékařů. Nejlépe je předem zavolat na RenehaVis informační linku a ověřit si možnost získání RenehaVisu individuálně.

Kde se Renehavis vyrábí?
RenehaVis je vyráběn v Anglii společností Hyaltech, která se specializuje na výrobu kyseliny hyaluronové pro medicínské účely. Mimo RenehaVisu je zde vyráběna kyselina hyaluronová určená například pro náhrady v očním lékařství. Kyselina hyaluronová je vyráběna přirozenou bakteriální fermentací a kvalitou odpovídá parametrům biomateriálu. Výroba podléhá přísným normám aseptické přípravy.

Mnoho lidí s osteoartrózou kolenního kloubu může u Renehavisu odradit jeho cena. Není příliš drahý oproti jiným přípravkům?
Může se to zdát, ale jen na první pohled. Je nutné si uvědomit, že se jedná o jednorázovou investici do svého zdraví na delší dobu. Ve srovnání s cenou přípravků pro kloubní výživu a léků na bolest, které si lidé mnohdy kupují v lékárnách každý měsíc, vychází terapie RenehaVisem v mnoha ohledech levněji a výhodněji a hlavně u RenehaVisu je klinicky prokázána jeho účinnost. Když vyjádříme měsíční náklady na léčbu přípravkem Renehavis při roční účinnosti, tak se dostaneme na cenu 324 Kč při jedné aplikaci. Cena Renehavisu je 3 890 Kč za 1 injekci. Obvykle se aplikují 1 až 2 injekce v závislosti na stupni artrózy kolenního kloubu. 

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.