Režisér Tomáš Magnusek:
Mám rád starší generaci herců

Režisér Tomáš Magnusek:
Mám rád starší generaci herců

1. 2. 2012

Vadí mu, že stáří je často vnímáno jako nekonečná nuda. A tak natočil film Školní výlet. Zábavný snímek o tom, jak si parta bývalých spolužáků vyrazila do lázní. Hrají v něm uznávaní herci jako například Petr Kostka, Ladislav Trojan či Libuše Švormová.

Školní výlet je po Pamětnici vašim druhým filmem, ve kterém se věnujete starší generaci.  Co vás na životě starších lidí zajímá, když obvykle slyšíme, že nejsou takzvaně zajímavá cílová skupina?
Mám rád starší generaci herců. Chtěl jsem skutečně realizovat filmové projekty, které budou postavené na hereckém umění právě těchto hereckých osobností. Vím, že nejsou tzv. zajímavá cílová skupina, ale to je už moje riziko. Dlužno říci, že film Školní výlet ovšem má větší marketingový potenciál a rád bych, aby byl využit. Nestává se každý den, že do kin vstupuje film pro seniory.

Je obtížné shánět finance na filmy o starší generaci? Setkáváte se s předsudky, že tihle lidé nechodí do kina a mladé diváky to nebude zajímat?
Již minimálně. Do kin přestávají chodit už i ti mladí. Důležité jsou výsledky v televizi, prodej DVD a podobně. Partnery také zajímá počet stahování snímku.

Jaký je podle vás vztah české společnosti ke starším lidem? Bereme stáří jako normální věc, nebo se spíše tváříme, že se nás netýká?
Myslím si, že nás stáří nezajímá. Je to špatně. Především ti zcela nejmladší vnímají stáří jako něco otravného, nudného, zbytečného. Tak to není a právě Školní výlet je film o tom, že to může být jinak. Film o tom, že život se dá užívat si v tomto věku.

Jak se vám spolupracovalo s tolika skvělými herci?
Drtivou většinu jsem již znal, věděl jsem tedy, co můžu čekat. Jsou to nejen vynikající herci, ale také báječní lidé. S některými se znám už několik let a opravdu jsem si natáčení s nimi užíval. Myslím si, že na tom filmu je znát, že i herci si natáčení užívali. Rád bych všechny diváky na Školní výlet pozval do kina. Setkají se s hereckými legendami, ale také mladými hvězdami českého filmu. Je to film, který pobaví i dojme. Film je již v tuto chvíli nasazen v téměř sto českých kinech a tažení pokračuje. Na webu www.filmskolnivylet.cz se lidé budou moci podívat, kde se film hraje.

Vratislava Hofmanová

film
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...