Taxistory - střípky
Ilustrační foto: pixabay.com

Taxistory - střípky

21. 3. 2020

V taxíku jsem zažila a vyslechla spoustu zajímavých příběhů i příhod. Některé jsou tak krátké, že z nich nejde udělat delší vyprávění, ale také stojí za přečtení.

Jednou jsem vezla velmi pěkného, urostlého chlapa. Moc se mi líbil, mohlo mu být tak pětapadesát, možná víc, pěkně oblečený a velmi slušné vystupování. Po pár větách vyplynulo, že byl kapitánem na československé námořní obchodní lodi. Povídal o cizích zemích a mořích, kde všude vozili zboží, byla to šedesátá a sedmdesátá léta, jaké zažili bouře a problémy, no vyprávěl opravdu zajímavě. Já jsem se
zmínila, že jsem byla u moře v Polsku a jak se mi tam moc líbilo a také jsem se zeptala, jestli se mu po moři stýská. A on trochu zesmutněl a potom takovým bezbarvým hlasem povídá: "Madam, vy víte hovno co je moře." A to je vlastně všechno.

Jindy - zase mužskej. Zastavil mě kdesi v centru, že potřebuje do Krče. Nějak opatrně si sedal, vypadalo to, že ho něco bolí. Sotva jsme vyjeli, začal se autem šířit silný zápach, doslova smrad. Tak jsem se zeptala, jestli do něčeho nešlápl. A pán, docela suveréně povídal: "Nešlápl, to jsem se posral." Hned zajíždím k chodníku, chci zastavit a toho muže přinutit, aby vystoupil. Ale on začal prosit, ať ho dovezu, takhle do tramvaje nemůže, stalo se mu to nešťastnou náhodou a zaplatí, co si řeknu. No, přemluvil mě. Dala jsem pod něj časopisy, které jsem měla v autě, a za pár minut jsme byli na místě. Na dovršení - neměl peníze. Jako zástavu mi nechal kožené sako se všemi doklady a že se hned vrátí. Ale ať počítám s tím, že se ještě osprchuje a převlékne. Řeknu vám, byl to pro mě "kšeft století".

Za dvacet minut přišel, dobře zaplatil a já ještě dlouho větrala auto a přemýšlela, že snad musím jet domů, stále jsem to cítila. Ale pak jsem si vzpomněla, jedna Polka mi kdysi darovala takovou divnou voňavku, ještě že jsem ji nevyhodila. Trochu jsem toho rozstříkla po autě, a když mě za chvíli stavěli dva manželé, že potřebují do centra, paní se začala rozplývat, jaká je to pohoda sednout do voňavého auta. To se hned pozná, že řídí žena...

můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%