Máchovo jezero láká romantiky i rybáře
FOTO: Hotel Port, Máchovo jezero

Máchovo jezero láká romantiky i rybáře

19. 8. 2020

Vydali jsme se zjistit, co všechno mohou turisté letos zažít ve vodách i na březích největší vodní plochy severních Čech. Návštěvnost Máchova jezera je letos o 20 procent vyšší a klientelu tvoří takřka pouze Češi.

Jak se na více návštěvníků připravili ti, kteří se starají o jejich pohodlí, stravování a možnosti aktivní zábavy?

„Nabídka služeb je pestřejší než v předešlých letech. Na plážích probíhá několikrát v týdnu animační program pro děti i dospělé, a to včetně divadelních představení. Máme tu také pojízdné letní kino, promítá se pokaždé jinde. Na nádvoří zámku, v parku na návsi ve Starých Splavech, na pláži i jinde,“uvedl pro portál i60.cz Vladimír Reichert, ředitel společnosti Regata Máchovo jezero, www.regatamachovojezero.cz , která na jezeře provozuje flotilu čtyř výletních lodí, a dále na jeho březích provozuje dvě pláže a levný autokemp.

Nucené přestávky letos na jaře využili ke zkvalitnění služeb také někteří hoteliéři „Přichystali jsme si na léto řadu novinek. Investovali do vybavení, zavedli jsme do všech pokojů  klimatizaci s individuálním ovládáním. To byla opravdu velká investice, a pak už byly jen menší. Dokoupili jsme dvě rybářské pramice a plovoucí megaboard, a perličkou je odstředivka na plavky u bazénu. Rozšířili jsme i spektrum aktivit v našem hotelovém animačním programu, třeba o jógu na paddleboardech,“ konstatoval Vladimír Bureš, ředitel čtyřhvězdičkového hotelu Port, jediného přímo na břehu jezera.

Atraktivitě pobytu tady napomáhá i lodní doprava. Zájem o ni je velký. Kapacita je však dostatečná a jízdenky proto není nutné rezervovat.  Společnost Regata Máchovo jezero překvapila „námořníky“ dvěma novinkami. Přes zimu kompletně zrekonstruovala svoji druhou největší loď Racek. A rozšířila počet dnů, kdy vyplouvá za západem slunce. Večerní okružní plavby se konají každé úterý, čtvrtek a sobotu. Na palubě hraje hudba a vy se můžete kochat západem slunce nad jezerem či pohledem na majestátní hrad Bezděz v odlesku posledních paprsků slunce.

Letos na Máchově jezeře probíhá již čtvrtá rybářská sezóna. Od posledního výlovu v roce 2014 byly do jezera postupně nasazeny ryby skoro za milion korun. Vše kolem rybolovu organizuje Obecně prospěšná společnost Máchovo jezero a podrobné informace naleznete na jejích webových stránkách: http://opsmachovojezero.cz/rybolov/sportovne-rekreacni-rybolov/. Zájemcům o rybolov ale v podstatě stačí, zakoupit si povolenku a dodržovat místní rybářský řád.

„Jeden z rybářských úseku, pouze pro ubytované hosty, je přímo v areálu  hotelu Port.  Hostovi stačí, zakoupit si v recepci povolenku a může jít chytat,“ dodal Vladimír Bureš, ředitel hotelu Port.

Dosavadní počasí je příslibem pěkného podzimu. S největší pravděpodobností ho většina z nás bude trávit v tuzemsku. Jak Staré Splavy tak i Doksy skýtají kvalitní ubytování a možnosti atraktivního trávení volného času na březích Máchova jezera. My se sem ještě v září vrátíme a zprostředkujeme vám aktuální informace přímo z místa.

cestování Tip na výlet
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...