Bláža
Ilustrační foto: Pixabay

Bláža

3. 11. 2021

Ono se řekne modlitba, ale opravdu se dá voláním k duchovní bytosti něco ovlivnit? Bůh mi ukázal, že je opravdu všemohoucí.

Už je to mnoho let, kdy jsem si výlety na úřad práce zpestřovala návštěvami Petrušky. A nebyla jsem sama, kdo u ní nacházel povzbuzení. Setkala jsem se tam s Blážou.

Bláža je drobná blondýnka, na kterou se tenkrát valila jedna potíž za druhou. Její manžel nepracoval, pil a choval se tak, že opravdu nebyl vzorem svým třem dětem. Sliboval, že se polepší, ale nikdy sliby nesplnil. Nakonec odešel k jiné ženě. A v této situaci jsme se setkaly. Bláža začala chodit s Petruškou do církve a svěřila se mi, že se modlí, aby jí Bůh poslal manžela. 

Jsem racionální povaha. Bylo mi jasné, že na dluhy po manželovi a na tři neukázněné děti Bláža nikoho nenaláká. A to jsem ještě nevěděla, že se Bláža modlí za manžela, který má po rozvodu ve své péči děti. Otec, kterému tehdy soud dal děti do péče, byl vzácnější, než pověstná bílá vrána. Ale Bůh se ukázal jako všemohoucí.

Církev, do které Petruška s Blážou chodily, pořádala kursy Alfa. Je to setkání na celý večer, kdy účastníci dostanou večeři, shlédnou půlhodinový film na téma z Bible a pak o něm diskutují se svými hostiteli. Celý kurs má takových setkání nejméně deset a dá se tam pochopit řada křesťanských principů. A na tyto kursy začal chodit rozvedený tatínek se dvěma dětmi ve vlastní péči. 

Asi za rok se Bláža vdala. Nečekala ji procházka rájem, ale soužití společných pěti dětí v panelákovém bytě. Přesto musím říci, že Bláža mi omládla před očima. Z nešťastné ženy je usměvavá a spokojená maminka. Vždy když se setkáme,vzpomenu si na to, jak jsem si myslela, že její problémy nevyřeší ani Bůh. A Bůh mne nadchnul a povzbudil.

 

 

 

Bůh osud
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...