Hlídání zoo
FOTO: autorka

Hlídání zoo

7. 12. 2019

Zavolali mi mladí, mamko, nepohlídala bys nám o víkendu zvířátka? Domluveno. Přijela jsem, oni odjeli s dětmi a já hlídám zoo. Teda hlavně psa. Je to pražský krysařík a je to pes blbý jak tágo.

Jdu s ním ven a mám v kapse pytlíček na bobka. On udělá malinkatého bobíčka, já ho seberu, vyhodím do popelnice a asi po hodině se vracíme z procházky k domu. Ze schránky jsem vybrala spoustu letáků. Najednou ten mrňavý pejsek udělá u hlavních dveří obrovskou hromadu málem větší, než je sám. Další pytlík v kapse nemám, tak jsem ten poklad zabalila do letáků a šla znova k popelnicím.
Včera truchlil po páníčcích tak, že přestože jsem s ním odpoledne byla asi třikrát venku, vždy mezitím doma z trucu obchcal všechny nohy od stolu a židlí, každý kout, kočárek pro panenku, koloběžku, visící ručník v koupelně a podobně. Ráno se vys... na kachličky v předsíni a sežral to ...prozradil ho smrad a špinavá "razítka". Poté se usadil v bílém křesle. Najednou zase smradu jak v Cařihradu, kouknu, on si vesele uprdl, ale prd byl šťavnatý a křeslo do hněda! Hlídací babička našla SAVO a chemizovala. Zavolala jsem dceři a požalovala, že pes posr.. křeslo, protože co kdybych jí to zapomněla říct, ještě si bude myslet, že to jáááááááááá!!!!!
Taky jsem dostala na starost tři křečky. Miska na žrádlo prázdná. Vezmu podle rady dcery do prstů trochu žrádýlka a nesu k misce, vtom křeček vyskočí a zakousne se mi do prstu....Auuuuu, potvoro! Shodím křečka a u druhého akvárka už jsem opatrnější. Ještě napustit vodu do napáječek. Chvíli bojuji s přísavkou a kousací křeček se mi opět nečekaně zakousne do prstu! Auuuuu, bolestí mi vyletí ruka z akvarka i se zakousnutým hlodavcem. Z křečka se stala poletucha a zvířátko dopadlo na kachličky. Leží tam rozplácnuté jak placka a k té snadné kořisti běží pes. Odháním psa a seberu mrtvolku. Vidím spoustu krve. Ježíšmarjááá, jak tohle vysvětlím vnučce? Jdu po předsíni s mrtvým křečkem, krev kape na kachličky. Najednou se mrtvolka otřepe a já vidím, že to nekrvácí zvíře, ale jáááá! Obživlou potvoru dám zpět do domečku a jdu ošetřit sebe. V prstu díra jak do.... Lotr jeden, takhle mi ublížit!!! Nejenže celou noc dělá kravál, ještě babičku sežere jak vlk v pohádce O Karkulce. Protože užívám tabletky na ředění krve, tak prstík ještě dlouhou chvíli krvácí. S ovázaným prstem vytírám zakrvácenou předsíň. Křečci mezitím sežrali všechno zrní a sedí tam jak nafouklé balónky. Vyhýbám se jim obloukem. Ještě mám nakrmit ryby, snad na mne nevyjede nějaký žralok! Hotovo, postupuji do dalšího kola bez ztráty kytičky.
Pes už zase kňučí u dveří. Beru pět pytlíčků a jdu venčit.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%