Fotoreportáž: Na chatě nedaleko Hranic na Moravě s Libuškou
FOTO: autorka

Fotoreportáž: Na chatě nedaleko Hranic na Moravě s Libuškou

18. 11. 2019

Jak většinou všichni Íčkaři ví, podařilo se mně vyhrát 2denní pobyt na nádherné chatě nedaleko Hranic na Moravě. Spolu se mnou ji mým prostřednictvím vyhrála také Íčkařka Libuška K. Nás dvě nespojuje jen Íčko, ale také Zlínský kraj, tak je jasné, že většinu cesty na chatu jsme podnikly spolu. 

Doma jsem tak trochu studovala, kam by se dalo po oba dny jít, abychom se jen neválely na gauči či posteli a necpaly naše břicha vším tím jídlem, které jsme s sebou vezly a které nám nachystal také majitel chaty, který byl velmi laskavý, vstřícný a moc příjemný mladý pán. Musely jsme brát zřetel také na nevlídné deštivé a docela chladné počasí.

V den příjezdu jsme se posilnily kávou a za asi hodinu po příjezdu jsme vyrazily k Hranické propasti, která je světově nejhlubší propastí a ani robot zatím nedosáhl dna. Na druhý den hned dopoledne jsme využily  toho, že nepršelo a vydaly se pěšky do nedalekého města Hranice na Moravě. A dobře jsme udělaly. Po obědě v jedné jídelně jsme navštívily synagogu, zámek kde jsou stálé expozice Hranické nemocnice a také palných zbraní. V synagoze mimo jiné jsme se dověděly také něco ohledně Hranické propasti - zejména jejího vzniku a také něco z historie tohoto města. Moc nás překvapila vstřícnost všech pracovníků v muzeu i synagoze. 

A co se chaty týče, je to zcela nová chata postavená na původních základech, roubená, moderně zařízená s peletovými kamnami a saunou v nádherném přírodním prostředí, obklopená velkou zahradou s ovocnými stromy, kde se na trávě pase stádo oveček a beranů, také slepice a společnost dělá také krásné starší kotátko!

cestování
Hodnocení:
(4.8 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%