Fotoreportáž: Vnuknutí
Foto autorka

Fotoreportáž: Vnuknutí

30. 10. 2019

Taky se vám někdy stane, že najednou dostanete nápad, jak já říkám, vnuknutí, a musíte to uskutečnit? Mně se to často nestává, ale v pondělí 28.10., když jsem chystala oběd, mě to vnuknutí trklo, co trklo, prostě nakoplo.

To je tak. Už pár dní se chci ještě před zimou podívat na Miladu, tedy ústecké jezero. Psala jsme už o něm několikrát, takže detaily psát nemusím. Od pátku do neděle mi do toho vždycky něco přišlo. V pátek 14 kg hub, které přivezla dcera ze Splavů, v sobotu počasí a v neděli rodinná sešlost. Šance se naskytla v pondělí, kdy bylo nebe modré a slunce krásně svítilo. Jak jsem tak stála u sporáku, podívala jsem se z okna a co nevidím, mraky.

Abych to neprotahovala, vtom mě to trklo. Na Miladu pojedeme hned. Oběd klidně počká, ale příroda nepočká. Vytrhla jsem muže z rozjímání, nahodila účes, abych nikoho neděsila, přibalili jsme vodu a piškoty pro pejsky a alou k vodě. Jeli jsme tentokrát na stranu jezera, kterou jsme zatím nenavštívili. Trochu jsem se bála, abych měla co fotit, ale bylo to zbytečné. I tato část Milady má co nabídnout. Mraky, které mezitím notně zhoustly, se krásně odrážely od vodní hladiny, podzim to tu jaksepatří vybarvil, zkrátka radost pohledět. Sem tam jsme potkali výletníky, kteří se také přišli pokochat odcházejícím podzimem, klid narušovalo jen hejno hus.

Náš výlet se nedá počítat na kilometry, ale abych se cítila dobře a  spokojeně mi to stačí. A když k tomu ještě přidám spoustu fotek, není co dodat. Zkuste se tedy se mnou také projít po břehu Jezera Milada, přeji všem pohodu a radost.

příroda
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%