Pravidelná nedělní přátelská setkání s tancem v Praze
Foto: autor

Pravidelná nedělní přátelská setkání s tancem v Praze

22. 10. 2019

Jistě si pamatujete, jak jsme se v dobách našeho mládí bavili o víkendu. Když nám bylo kolem 17ti, byly středeční diskotéky, a jakmile nám bylo 18 a víc, každé město zvalo na páteční, sobotní i odpolední tance s živou hudbou. V restauracích, hotelech večerní barové kapely, kde jeden druhého slyšel, ale mohl si i zatančit. A dnes?

Ve všední den NIC. V pátek a v sobotu maximálně diskotéka, ale už ne pro nás v našem věku. Ono už po 35 letech je problém kam jít. V menších městech tak maximálně country zábava, ale je to přece jen zaměření na užší okruh obdivovatelů, a výběru muziky i rytmu.

Večerní posezení v kavárně, v hotelovém prostředí či jinde, při typické barové muzice je už pomalu z oblasti sci-fi. V Praze, kde toho bylo na každém kroku, je po tomto veta. Ano, diskotéky v centru jsou, opivnění chlapi na mol neznajíce češtinu,  děvčata pro všechny, ale náročné na jejich peněženky, a hudba ve stylu duc du blablabla neměnný rytmus zahraničních skupin. Výmaz mozku, a drógo drógo.

Ano, country večery na okraji města jsou, ale jak se pak dostat např. na druhou stranu města domů, je většinou úděl na hodiny, nebo infarkt peněženky při placení Taxi služby. Jedině autem a cumlat FOFOLU. Hezká zábava, že?

Ale jak se říká, zázraky se dějí. Šli jsme s Helenkou jen tak na cour do města, a jak tak jdeme, něco mě zaujalo na plakátech vylepených na autobusové zastávce.

Vrátil jsem se a musel si protřít oči. Zdá se mi to nebo ne, Nezdálo.

Pravidelné setkání osob 40+, kteří se chtějí seznámit, pobavit, zatancovat každou neděli od 17 do 22 hodin, a dokonce slosovatelné vstupenky. "No jo," řekl jsem nahlas, zase někde na kraji města. OMYL.

Pro nezadané 40+, ale i pro zadané , kteří se chtějí zabavit, zatancovat a poznat třeba prima kamarády na jiné akce, se v centru Prahy v Klubu TRESOR na Vinohradské 25 Praha 1 ( nad muzeem, asi 200 m) konají pravidelná nedělní setkání s tancem od 17 do 22 hodin. Prý diskotéka 90 let, živé kapely, co hrají písně co známe všichni... a dokonce tombola.

No, a jak už nás znáte, řekli jsme si, že to očicháme, zjistíme, jaké to je, zkrátka, když je to první hop hop neděle, a rozjíždějí to na novo, to musíme dát.

Šli jsme od Národního muzea kolem rozhlasu, a po levé straně jsme narazili na Klub TRESOR, kde se tyto akce budou konat. Venku už podupávaly dámy našeho věku, a čekali jsme na otevření. Otevírali čtvrt hodiny před začátkem. A hned na začátek milé překvapení. Lístky byly ten den jako první akce, ZDARMA. Číslo vstupenky se pak použilo do tomboly.

Vešli jsme do sálu. Sál velký prostorný, nasvícený, velký bar s nápoji alko, nealko, prý děláno na 200 osob. Sedli jsme si do pohodlných sedaček, objednali si pití (nealko) a diskotéka začala. Výhoda byla, že jsme hudbu znali, SMOKIE, BONY M, DAVID, nedalo se mlčet a nepobrukovat si text, a vrnět se do rytmu. Nevydržel nikdo sedět. Prostor na tanec byl velký, bylo nás tam kolem 50... Ono se o tom moc nevědělo, pořadatel nestihl informovat veřejnost... vylepili jen 5 plakátů, dva dny před začátkem.

Jediné, co trocha je na škodu, že to je v neděli, a končí se ve 22 hodin a druhý den se jde do práce. No a za chvíli začne vánoční šílenství...

Tak jsem si řekl, že něco nafotím a dám to sem. Mohli bychom se z okolí Prahy a z Prahy občas v neděli sejít, popovídat si, zatancovat, a v pohodě jak busem, tramvají a metrem se dostat včas domů.V neděli bude prý živá hudba, tak uvidíme, bude se to prý střídat. Tak máte tip, kam jít. Jede tam tramvaj 11, stanice Italská. Vstupné je 150 Kč. Sezení se dá i rezervovat.

Já vím, někdo mne nařkne, že tu dělám reklamu něčemu.... nedělám, jen jsem si vzpomněl na Vás, a řekl jsem si, že by to nemuselo být špatné se tam scházet na popovídání a zatancování v klidu mezi lidmi staršího věku.

Zkrátím to... jukněte se na www.veselacekarna.cz, anebo na stránky klubu www.klubtresor.cz

My v neděli JDEME!

hudba tanec
Hodnocení:
(5.1 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%